GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΓ Πολιτικής Προστασίας: Σε κατάσταση ετοιμότητας οι περιοχές που θα πληγούν από την κακοκαιρία - ΒΙΝΤΕΟ

“Με βάση το τελευταίο δελτίο της ΕΜΥ, μέχρι το μεσημέρι θα επηρεαστούν οι περιοχές του νοτίου Ιονίου, η Πελοπόννησος, η ανατολική ...

“Με βάση το τελευταίο δελτίο της ΕΜΥ, μέχρι το μεσημέρι θα επηρεαστούν οι περιοχές του νοτίου Ιονίου, η Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά, η Αττική και η Εύβοια και από το απόγευμα οι Σποράδες και η ανατολική Θεσσαλία” είπε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, σχετικά με την εξέλιξη των έντονων καιρικών φαινομένων.

“Θα επικρατούν θυελλώδεις άνεμοι, οι οποίοι τοπικά μπορεί να φτάνουν και τα 10 μποφόρ, ενώ στη θάλασσα Κυθήρων και στο νότιο Ιόνιο αναμένεται ύψος κύματος 7 έως 8 μέτρων. Οι περιοχές αυτές έχουν ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση ετοιμότητας Πολιτικής Προστασίας” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ταφύλλης και πρόσθεσε:

“Όπου προβλέπονται έντονες βροχοπτώσεις, καταιγίδες ή θυελλώδεις άνεμοι ασφαλίζουμε αντικείμενα τα οποία εάν παρασυρθούν ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς. Βεβαιωνόμαστε ότι οι υδρορροές των κτιρίων δεν είναι φραγμένες και λειτουργούν κανονικά. Αποφεύγουμε να διασχίζουμε χειμάρρους και ρέματα κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσης τους. Αποφεύγουμε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές και γενικά τις εργασίες υπαίθρου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης αυτών των φαινομένων. Επίσης, αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις. Προφυλασσόμαστε αμέσως κατά τη διάρκεια πιθανής χαλαζόπτωσης ή καταιγίδας”.

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση