GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φρουρός της Πρεσβείας του Ιράν: Τους είδα ξαφνικά μπροστά μου με κράνη και βαριοπούλες - Παρέλυσα

«Αιφνιδιάστηκα. Τους είδα ξαφνικά μπροστά μου με κράνη και βαριοπούλες. Παρέλυσα. Δεν ήξερα τι να κάνω. Είχα αναλάβει λίγο νωρίτερ...

«Αιφνιδιάστηκα. Τους είδα ξαφνικά μπροστά μου με κράνη και βαριοπούλες. Παρέλυσα. Δεν ήξερα τι να κάνω. Είχα αναλάβει λίγο νωρίτερα, θα άλλαζα», ήταν οι πρώτες φράσεις της κατάθεσης του 45χρονου αρχιφύλακα, σχετικά με την επίθεση του Ρουβίκωνα στην Πρεσβεία του Ιράν.

Χθες διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Αστυνομία σχετικά με την επίθεση του «Ρουβίκωνα» και τη δημοσιοποίηση βίντεο από την πλευρά των αντιεξουσιαστών, που φαίνεται ότι ο φρουρός του κτιρίου δεν αντέδρασε και απομακρύνθηκε από το κουβούκλιο φύλαξης, κλειδώνοντας το – προφανώς για να μην του πάρουν τα προσωπικά του αντικείμενα.

«Μην πάρεις τηλέφωνο. Βγες για να μη χτυπήσεις από τα γυαλιά. Φύγε, σε παρακαλώ», είπαν στον αστυνομικό.

«Μην ακουμπήσεις το όπλο σου» του τόνισαν.

Στο μεταξύ, η «ομάδα δίωξης Ρουβίκωνα» της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, που ασχολείται και επιτηρεί τις κινήσεις μελών του, φαίνεται να μην έχει τα απαιτούμενα πληροφοριακά δεδομένα αποτροπής τέτοιων ενεργειών.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι η αντιμετώπιση των ενεργειών του Ρουβίκωνα μπορεί να αντιμετωπιστεί νομοθετικά και σε συνεργασία με τις δικαστικές αρχές. Στην επίθεση εναντίον της Πρεσβείας του Ιράν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της απρόκλητης έμπρακτης φθοράς και παράνομης βίας κατά του αστυνομικού. Με αυτά τα αδικήματα, σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματικούς, ακόμη και αν δεν υπάρχει ταυτοποίηση των δραστών θα μπορούσαν να ασκηθούν διώξεις σε μέλη της αναρχικής συλλογικότητας που αναλαμβάνουν την ευθύνη αυτών των δράσεων.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση