GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κρούσματα χολέρας στη Σαουδική Αραβία

Οι υγειονομικές αρχές της Σαουδικής Αραβίας επιβεβαίωσαν ένα κρούσμα χολέρας, ενώ διεξάγουν εξετάσεις για άλλα τρία ύποπτα κρούσμα...

Οι υγειονομικές αρχές της Σαουδικής Αραβίας επιβεβαίωσαν ένα κρούσμα χολέρας, ενώ διεξάγουν εξετάσεις για άλλα τρία ύποπτα κρούσματα, σε μια νότια επαρχία που γειτονεύει με την Υεμένη — όπου η επιδημία της μολυσματικής ασθένειας, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 2.000 ανθρώπους, συνεχίζει να μαίνεται — μετέδωσε την Κυριακή η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, οι ασθενείς, για τους οποίους το μοναδικό άλλο στοιχείο που δόθηκε είναι πως δεν είναι υπήκοοι του σουνιτικού βασιλείου, νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Τζιζάν, περίπου 1.000 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Ριάντ.

Δεν είναι ακόμη σαφές εάν τα κρούσματα αυτά συνδέονται με τον πόλεμο στην Υεμένη ή το προσκύνημα των μουσουλμάνων τον περασμένο μήνα, το Χατζ, που προσελκύει κάθε χρόνο πάνω από 2 εκατομμύρια αλλοδαπούς πιστούς, επιτείνοντας τον κίνδυνο εξάπλωσης μολυσματικών ασθενειών.

Η περίοδος επώασης της χολέρας είναι μόλις μερικές ώρες. Αφού αρχίσουν να εκδηλώνονται τα συμπτώματα, ιδίως η διάρροια, η ασθένεια μπορεί να στοιχίσει τη ζωή στον ασθενή μέσα σε μερικές ώρες ελλείψει θεραπείας.

Τα Ηνωμένα Έθνη κατηγορούν τις αντιμαχόμενες πλευρές στον πόλεμο στην Υεμένη, η τελευταία φάση του οποίου διαρκεί τρία χρόνια, καθώς και τους συμμάχους τους στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, ότι συνέβαλαν να εξαπλωθεί η επιδημία της χολέρας στη φτωχότερη χώρα του αραβικού κόσμου.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έθεσε φέτος σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα, λαμβανομένης υπόψη της απελπιστικής κατάστασης του συστήματος υγείας της Υεμένης, για την αντιμετώπιση της επιδημίας έγκαιρα και την αποτροπή της εξάπλωσης της χολέρας.

Ο σαουδάραβας υπουργός Υγείας Τάουφικ αλ Ραμπία διαβεβαίωσε τον Αύγουστο ότι το Χατζ ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει ξέσπασμα καμιάς μολυσματικής ασθένειας.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση