GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τούρκος Υπουργός Ενέργειας: Πριν από τον χειμώνα η πρώτη μας γεώτρηση στη Μεσόγειο

Νέα προαναγγελία για την έναρξη τουρκικών γεωτρήσεων στη Μεσόγειο, είχαμε σήμερα, από τον Τούρκο Υπουργό Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ,...

Νέα προαναγγελία για την έναρξη τουρκικών γεωτρήσεων στη Μεσόγειο, είχαμε σήμερα, από τον Τούρκο Υπουργό Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Επιθεωρώντας σήμερα το ερευνητικό πλοίο «Ορούτς Ρέις», στη Μαύρη Θάλασσα, ο Φατίχ Ντονμέζ δήλωσε. «Αυτή τη στιγμή η Εταιρεία Πετρελαίων (ΤΡΑΟ) κάνει τις τελευταίες δοκιμές και προετοιμασίες με το «Μπάρμπαρος Σεϋρετίν Πασά». Όταν τελειώσουν, σκοπός μας είναι μέσα σε 1-2 μήνες, πριν μπει ο χειμώνας να ξεκινήσουν εκεί (στη Μεσόγειο) οι πρώτες γεωτρήσεις. Θα γίνουν μέσα στη δική μας οικονομική ζώνη. Στα ανοιχτά της Αττάλειας. Είμαστε αισιόδοξοι αλλά θα φανεί εξάλλου σε λίγο καιρό».

O Τούρκος υπουργός αναφέρθηκε και στα σχέδια για γεωτρήσεις στη Μαύρη Θάλασσα, ωστόσο προτεραιότητα –όπως είπε- αυτή τη στιγμή είναι οι έρευνες με το Μπάρμπαρος Χαϋρετίν Πασά.

«Ως υπουργείο έχουμε ένα σλόγκαν. «Αν υπάρχει, θα το βρούμε»», τόνισε χαρακτηριστικά ο Φατίχ Ντονμέζ, αναφερόμενος στα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο. «Μακάρι να υπάρχει, είμαστε αισιόδοξοι. Από επιστημονικής άποψης έχουμε κάνει ό,τι ήταν δυνατό να γίνει», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση