GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πλήρης ανακαίνιση δύο σχολικών μονάδων στις πυρόπληκτες περιοχές της Ραφήνας και του Νέου Βουτζά

Ο ΟΠΑΠ παρέδωσε, την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018, δύο πλήρως ανακαινισμένες σχολικές μονάδες, οι οποίες υπέστησαν σημαντικές φθορές ...

Ο ΟΠΑΠ παρέδωσε, την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018, δύο πλήρως ανακαινισμένες σχολικές μονάδες, οι οποίες υπέστησαν σημαντικές φθορές στις πρόσφατες πυρκαγιές του Ιουλίου. Με πρωτοβουλία του ΟΠΑΠ, ειδικά συνεργεία υλοποίησαν όλες τις απαραίτητες επισκευές και βελτιωτικές εργασίες στο ΕΠΑΛ Ραφήνας και το 2ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης (Νέος Βουτζάς), ώστε τα δύο σχολεία να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς σε ένα αναβαθμισμένο περιβάλλον.

Την τελετή αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο ΕΠΑΛ Ραφήνας, τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος.

(από αριστερά στα δεξιά) Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος – Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπιος Παυλόπουλος – Εκτελεστικός Πρόεδρος ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ – Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου – Τομεάρχης Υγείας Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου - Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς

Παρόντες στον αγιασμό ήταν ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠΑΠ, κ. Καμίλ Ζίγκλερ, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ντάμιαν Κόουπ, ο Επικεφαλής Εταιρικών και Ρυθμιστικών Υποθέσεων κ. Οδυσσέας Χριστοφόρου,καθώς και εκπρόσωποι της Πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων, οι οποίοι εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες προς τον ΟΠΑΠ για το έργο που συντελέσθηκε.

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠΑΠ κ. Καμίλ Ζίγκλερ δήλωσε: «Εδώ και 60 χρόνια, ο ΟΠΑΠ αποτελεί ζωντανό και αναπόσπαστο κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας. Δεν θα μπορούσαμε, λοιπόν, να μείνουμε αδρανείς μετά τις πυρκαγιές του Ιουλίου. Το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να στηρίξουμε τους ανθρώπους της περιοχής. Έτσι, προχωρήσαμε άμεσα στην αποκατάσταση των δύο σχολείων που υπέστησαν ζημιές. Εύχομαι τα παιδιά και το διδακτικό προσωπικό να ευχαριστηθούν το ανακαινισμένο σχολείο τους, που ελπίζουμε να αποτελέσει σημείο αναφοράς και αισιοδοξίας για την ευρύτερη κοινότητα».

(από αριστερά στα δεξιά) Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς – Εκτελεστικός Πρόεδρος ΟΠΑΠ Καμίλ Ζίγκλερ – Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ - Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπιος Παυλόπουλος

Παραδίδοντας το ανακαινισμένο 2ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης, ο Επικεφαλής Εταιρικών και Ρυθμιστικών Υποθέσεων του ΟΠΑΠ κ. Οδυσσέας Χριστοφόρου, δήλωσε: «Μπροστά στις ανάγκες των συνανθρώπων μας, ο ΟΠΑΠ πάντα δίνει το παρών και σήμερα είμαστε υπερήφανοι που μπορούμε, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, να παραδώσουμε το σχολείο στα παιδιά, τους καθηγητές και τους γονείς, πλήρως ανακαινισμένο. Το έργο αυτό θα βοηθήσει τους νέους της περιοχής».

(από αριστερά στα δεξιά) Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαος – Εκτελεστικός Πρόεδρος ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ - Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπιος Παυλόπουλος

(από αριστερά στα δεξιά) Επικεφαλής Εταιρικών και Ρυθμιστικών Υποθέσεων ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστοφόρου – Διευθύντρια 2ου Γυμνασίου Νέας Μάκρης (Νέος Βουτζάς), Γεωργία Παπαγεωργίου

Τα έργα που πραγματοποιήθηκαν από τον ΟΠΑΠ στα σχολεία

Στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης φοιτούν συνολικά 270 μαθητές από το Νέο Βουτζά, το Μάτι, το Ζούμπερι και τη Νέα Μάκρη. Ο περιβάλλων χώρος του σχολείου (2.053 τ.μ.) υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή από την πυρκαγιά, ενώ προκλήθηκαν σημαντικές φθορές και στο εξωτερικό του κτιρίου.

Ειδικά συνεργεία απομάκρυναν τα καμένα και επικίνδυνα υλικά, καθάρισαν τους χώρους, επισκεύασαν όλες τις φθορές και έβαψαν το εσωτερικό και το εξωτερικό του κτιρίου, ανάπλασαν τον κήπο, φύτευσαν δέντρα και καλλωπιστικά φυτά, τοποθέτησαν νέο σύστημα αυτόματου ποτίσματος και ανακαίνισαν το γήπεδο ποδοσφαίρου.

Στο ΕΠΑΛ Ραφήνας φοιτούν 560 μαθητές από 15 περιοχές της Ανατολικής Αττικής. Το σχολείο (2.505 τ.μ.) υπέστη σοβαρές ζημιές στην πρόσοψη, τους εσωτερικούς τοίχους, την περίφραξη και τη στέγη, καθώς και σημαντικές βλάβες στις ηλεκτρομηχανολογικές υποδομές.

Αφού απομακρύνθηκαν όλα τα επικίνδυνα και κατεστραμμένα υλικά, ο ΟΠΑΠ προχώρησε σε εκτεταμένες επισκευές και εργασίες ανάπλασης στο κτίριο, επισκευή της κεραμοσκεπής, επιδιορθώσεις σε πλακίδια, πόρτες, παράθυρα και κιγκλιδώματα, αντικατάσταση υαλοστασίων και προφίλ αλουμινίων, χρωματικές και διακοσμητικές παρεμβάσεις, επιδιορθώσεις στο κτίριο και στους χώρους άθλησης του σχολείου (γήπεδο ποδοσφαίρου και μπάσκετ), φύτευση δέντρων και καλλωπιστικών φυτών.

1ο ΕΠΑΛ Ραφήνας

1ο ΕΠΑΛ Ραφήνας

2ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης (Νέος Βουτζάς)

2ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης (Νέος Βουτζάς)

2ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης (Νέος Βουτζάς)

2ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης (Νέος Βουτζάς)

Ο ΟΠΑΠ από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των πληγέντων

Από την πρώτη στιγμή, ο ΟΠΑΠ βρέθηκε στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για τη στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές. Συγκεκριμένα, η εταιρεία υποστήριξε το έργο του Δήμου Μαραθώνα για τη φιλοξενία και σίτιση των πληγέντων, στην Έ Κατασκήνωση του Μαραθώνα, στον Άγιο Ανδρέα. Επιπλέον, η κινητή μονάδα υγείας του Χαμόγελου του Παιδιού «Ιπποκράτης», η οποία συμμετέχει στο πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», προσέφερε ιατρική περίθαλψη και ψυχολογική υποστήριξη στους πληγέντες. Επίσης, με πρωτοβουλία του ΟΠΑΠ συγκεντρώθηκαν και διατέθηκαν είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας σε όσους είχαν ανάγκη.

Εταιρικό προφίλ

Ο Όμιλος ΟΠΑΠ έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη λειτουργία και τη διαχείριση αριθμολαχείων, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων στην Ελλάδα και κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο για την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στη δραστηριότητα του.

Ο ΟΠΑΠ ιδρύθηκε το 1958, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής και η απόκτησή του το 2013 από τον Όμιλο Emma Delta Hellenic Holdings έδωσε την απαραίτητη ώθηση για τη διασφάλιση της μελλοντικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο.

Το χαρτοφυλάκιο του ΟΠΑΠ με τα επιτυχημένα και δημοφιλή εμπορικά παιχνίδια: ΚΙΝΟ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΣΚΡΑΤΣ, ΠΡΟΠΟ, EXTRA 5, SUPER 3 συμβάλλει στην ανάπτυξη της εταιρείας και αποτελεί πηγή μιας συνεχώς διευρυνόμενης κοινωνικής συνεισφοράς. Αυτή μεταφράζεται ετησίως σε ουσιαστικά έργα παρέμβασης με απτά αποτελέσματα για την κοινωνία, εξασφαλίζοντας στον ΟΠΑΠ μια ηγετική θέση μεταξύ των πρωταθλητών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση