GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πούτιν και Ερντογάν συμφώνησαν στη δημιουργία αποστρατικοποιημένης ζώνης στην Ιντλίμπ

Στο Σότσι συναντήθηκαν οι πρόεδροι της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ενώ στο επίκεντρο ήταν το ζήτημα της Σ...

Στο Σότσι συναντήθηκαν οι πρόεδροι της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ενώ στο επίκεντρο ήταν το ζήτημα της Συρίας.

Έπειτα από πολύωρη συζήτηση οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν στην αποστρατικοποίηση της Ιντλίμπ αποσύροντας μαχητές και κυβερνητικά στρατεύματα προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση της έντασης στη Συρία.

Στη διάρκεια των πρώτων δηλώσεων κατά τη συνάντησή τους που έγινε σε ιδιαίτερα εγκάρδια ατμόσφαιρα, ο Πούτιν, υποδεχόμενος τον Ερντογάν, ανέφερε: «Επιτρέψτε μου να σας καλωσορίσω εγκάρδια στο Σότσι. Συναντιόμαστε συστηματικά, αλλά από την προηγούμενη επίσκεψη σας στην Ρωσία έχει περάσει ακριβώς ένας χρόνος» και συνέχισε: «Οι σχέσεις μας συνεχίζουν να αναπτύσσονται ενεργητικά και θετικά. Το διμερές εμπόριο και οι οικονομικοί δεσμοί αναπτύσσονται σε ένα ευρύ πλαίσιο. Συνεργαζόμαστε στο πεδίο της ασφάλειας, ιδιαίτερα στην περιοχή και στον διεθνή στίβο με την ευρύτερη έννοια».

«Έχουμε πολλά να συζητήσουμε και πολλά ζητήματα είναι περίπλοκα. Χαίρομαι που σας συναντώ και είμαι σε θέση να ανταλλάξουμε απόψεις για όλα αυτά τα ζητήματα όπως και να αναζητήσουμε λύσεις σε ζητήματα που παραμένουν ακόμη ανεπίλυτα», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Τούρκος Πρόεδρος, μιλώντας στο ίδιο εγκάρδιο πνεύμα είπε: «Θα ήθελα επίσης να σας εκφράσω τη βαθύτατη μου ευγνωμοσύνη. Το ταξίδι μας από την Κωνσταντινούπολη στο Σότσι διήρκεσε μόνο δύο ώρες. Είχαμε αρκετές συναντήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα, στο Σότσι, στην Τεχεράνη και στην Κωνσταντινούπολη. Αναμφισβήτητα, ανταλλάξαμε απόψεις κατά την διάρκεια των συναντήσεων αυτών και πιστεύω ότι αυτό θα ενισχύσει την συνεργασία μας. Αναπτύσσοντας την αλληλεγγύη μας σε περιφερειακά ζητήματα, ο κόσμος στην περιφέρεια υπολογίζει στην συνεργασία μας. Πιστεύω ότι όχι μόνο η περιοχή, αλλά όλος ο κόσμος θα παρακολουθήσει την συνάντηση μας σήμερα. Ελπίζω τα όσα θα δηλώσουμε μετά την συνάντηση μας στο Σότσι θα δώσουν μια νέα ελπίδα για την περιοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση