GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προκαλεί ο Ακιντζί: Δεν θα γίνουμε μειονότητα στην Κύπρο

Στο Ψευδοκράτος υποδέχθηκε τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας Βολκάν Μποζκίρ ο Μουστα...

Στο Ψευδοκράτος υποδέχθηκε τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας Βολκάν Μποζκίρ ο Μουσταφά Ακιντζί όπου επεσήμανε ότι με τη στήριξη της Τουρκίας η τουρκοκυπριακή πλευρά είναι πάντα υπέρ της ειρήνης και της λύσης ενώ προχώρησε σε μια προκλητική δήλωση, τονίζοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν θα γίνουν μειονότητα ενός νησιού που θα διακυβερνούν οι Ρωμιοί.
«Οι Ρωμιοί θεώρησαν ότι το νησί είναι μονάχο δικό τους, μάλιστα πέρα από αυτό επιχείρησαν να το ενώσουν με την Ελλάδα. Αυτό δεν ήταν δυνατό, άλλωστε δεν έγινε» είπε και σε άλλο σημείο τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό δεν μπορούν να διαρκέσουν άλλα 50 χρόνια.
«Δεν θα πάρουμε μέρος σε μια διαδικασία χωρίς πάτο, με ανοικτό τέλος, η οποία δεν είναι προσανατολισμένη στο αποτέλεσμα. Δεν το λέμε μόνο εμείς, το ίδιο υπονόησε και η Γενική Γραμματεία των Ηνωμένων Εθνών», είπε ο Ακιντζί.
Τα Ηνωμένα Έθνη θέλουν πια να δουν ένα αποτέλεσμα, υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Με τη στήριξη της Τουρκίας η τουρκοκυπριακή πλευρά είναι πάντα υπέρ της ειρήνης και της λύσης».
Ο Βολκάν Μπόζκιρ από την πλευρά του σημείωσε ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να στέκεται στο πλευρό των Τουρκοκυπρίων
Δημιουργήθηκε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας και απογοήτευσης μετά την Διάσκεψη για την Κύπρο που πραγματοποιήθηκε στο Κραν-Μοντανά της Ελβετίας τον Ιούλιο του 2017 και έληξε χωρίς αποτέλεσμα, είπε ο Μπόζκιρ.
«Η επιθυμία της ρωμαίικης πλευράς να τοποθετήσει τους Τουρκοκύπριους σε καθεστώς μειονότητας παρατείνοντας τη διαδικασία, αποκαλύφθηκε με πολύ προφανή τρόπο», τόνισε.
Η συνύπαρξη στο νησί στη βάση της πολιτικής ισότητας είναι ένα αποτέλεσμα που επιθυμεί η Τουρκία, πέρα από αυτό δεν θέλουμε να παρατείνεται η διαδικασία των διαπραγματεύσεων με τετελεσμένα σημείωσε ο Μποζκίρ.
Πηγή: trt.net.tr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση