GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουρκία: Αποφυλακίζεται βουλευτής του Κιλιτσντάρογλου

Την αποφυλάκιση βουλευτή της αντιπολίτευσης αποφάσισε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης. Ο Ενίς Μπερμπέρογλου είχε καταδικαστεί σε ...

Την αποφυλάκιση βουλευτή της αντιπολίτευσης αποφάσισε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης.

Ο Ενίς Μπερμπέρογλου είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη σχεδόν έξι ετών επειδή έδωσε στον Τύπο ένα βίντεο που αποδείκνυε, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι η Άγκυρα είχε παραδώσει όπλα σε μαχητές στη Συρία, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Μπερμπέρογλου, πρώην δημοσιογράφος και βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) του Κιλιτσντάρογλου, καταδικάσθηκε σε κάθειρξη πέντε ετών και 10 μηνών για «αποκάλυψη δεδομένων που έπρεπε να παραμείνουν απόρρητα για λόγους κρατικής ασφαλείας». Ήταν ο πρώτος βουλευτής του CHP που φυλακίστηκε εν μέσω των κυβερνητικών διώξεων που ακολούθησαν το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του 2016.

Ο Μπερμπέρογλου είχε καταδικασθεί αρχικά τον περασμένο Ιούνιο του 2017 σε κάθειρξη 25 ετών για κατασκοπεία, μια δικαστική απόφαση που ακυρώθηκε τον Οκτώβριο, ανοίγοντας τον δρόμο για νέα δίκη που διεξήχθη τον Φεβρουάριο. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Στις πρόωρες τουρκικές εκλογές τον Ιούνιο ο Μπερμπέρογλου επανεξελέγη βουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση