GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Παράθυρο" για αναστολή λόγω ανεργίας της διακοπής των συντάξεων χηρείας

Με "ρήτρα" ανεργίας ανοίγει παράθυρο για αναστολή της διακοπής στις συντάξεις χηρείας όσων χήρων δεν πληρούν το ηλικιακό...

Με "ρήτρα" ανεργίας ανοίγει παράθυρο για αναστολή της διακοπής στις συντάξεις χηρείας όσων χήρων δεν πληρούν το ηλικιακό όριο των 55 ετών.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος στο τραπέζι βρίσκεται υπό επεξεργασία λύση για αναβολή του δυσμενούς μέτρου σε συνδυασμό με την ανεργία που θα υπάρχει στη χώρα. Αυτό σημαίνει πως θα μπορούσε για παράδειγμα, να υπάρξει ρύθμιση, η οποία θα αναστέλλει υπό προϋποθέσεις το μέτρο της διακοπής της σύνταξης λόγω ηλικιακού ορίου, έως ότου το ποσοστό της ανεργίας διαμορφωθεί κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο.

Δυνητικά το μέτρο θα μπορούσε να αφορά σε χιλιάδες δικαιούχους που ήταν 52-55 ετών τη στιγμή του θανάτου του/ της συζύγου τους και δεν έχουν ανήλικα παιδιά ή παιδιά σπουδαστές.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο κ. Πετρόπουλος, ως και τον Αύγουστο του 2018 απονεμήθηκαν 67.000 συντάξεις χηρείας με το νέο σύστημα, ενώ εκκρεμούν 21.000 αιτήσεις.

Με πληροφορίες από το Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση