GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΙΑ ΚΑΚΟΔΙΚΙΑ (πρώτη φορά) η ηγεσία του Αρείου Πάγου λόγω Κοτζιά!

Ανοικτή επιστολή της Athens Review of Books προς τους αναγνώστες και φίλους της Aγαπητοί φίλοι, Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ευ...


Ανοικτή επιστολή της Athens Review of Books προς τους αναγνώστες και φίλους της
Aγαπητοί φίλοι,
Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ευχαριστήσουμε για τη συμπαράστασή σας στην πολυετή περιπέτεια, χάρη στην οποία ματαιώσαμε τις προσπάθειες συντριβής της Athens Review of Books και του «ζεύγους Βασιλάκη» (έτσι μας αποκαλεί το ΥΠΕΞ στις παράνομες ανακοινώσεις του) από τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά, πρώην συνεργάτη του καθεστώτος Χόνεκερ (και συνεργάτη του Επικεφαλής της Ιδεολογικής Προπαγάνδας του καθεστώτος, του διαβόητου «Ελαφοπόδαρου» της ΣΤΑΖΙ) και ήδη ηγέτη της ουσιαστικά μονοπρόσωπης πολιτικής κίνησης «Πράττω». Η δικαστική μας δίωξη οργανώθηκε με δικηγόρους του διώκτη μας τους Φαήλο Κρανιδιώτη (αρχηγό ενός ακροδεξιού γκρουπούσκουλου με εξτρεμιστικό ρατσιστικό λόγο) και Ιωάννη Κ. Μαντζουράνη, γνωστό συμπρωταγωνιστή μαζί με τους Κοσκωτά και Κουτσόγιωργα στο μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο του τέλους του 20ού αιώνα στην Ελλάδα. Και με συμπράττοντες κάποιους δικαστές, οι οποίοι παραβιάζοντας νόμους και λογικές τον «δικαίωσαν», αναγνωρίζοντάς τον ως ένα εκ των ιδρυτών του ΚΚΕ (το οποίο εορτάζει φέτος τα 100χρονά του!) αλλά όχι θαυμαστή των ολοκληρωτικών κομμουνιστικών καθεστώτων, υπέρ των οποίων έχει γράψει μάλιστα δεκάδες φληναφή προπαγανδιστικά πονήματα, ανάμεσα στα οποία και ένα κατ’ εντολήν και για λογαριασμό του καθεστώτος Χόνεκερ.

Οι συγκεκριμένοι οκτώ δικαστές εξέδωσαν απολύτως παράνομες και καταγέλαστες αποφάσεις καταλύοντας το κράτος δικαίου χάριν του υπουργού του Σύριζα, ο οποίος, εκτιμώντας προφανώς την ευθυκρισία τους, λίγο καιρό μετά ψήφισε για την προαγωγή τους στις ανώτατες θέσεις της δικαιοσύνης. Η υπόθεση αυτή οδηγήθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) στις 6 Δεκεμβρίου 2017. Ήταν η τελευταία προσφυγή που υπέγραψε για λογαριασμό μας ο αξέχαστος Καθηγητής και αγωνιστής της ελευθερίας του λόγουΣταύρος Τσακυράκης. Μόλις μελέτησε τη δικογραφία που του παραδώσαμε είχε γράψει: «Όλοι γνωρίζουν ότι η υπόθεση της αγωγής Κοτζιά κατά Athens Review of Books θα κριθεί τελικά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Προσωπικά δεν θα στοιχημάτιζα υπέρ του Κοτζιά. Πιστεύω ότι θα κερδίσει η ελευθερία του λόγου.» (25.7.2018). Ωστόσο η δικαίωσή μας εκεί δεν θα έχει καμιά συνέπεια για τους συγκεκριμένους δικαστές οι οποίοι παραβιάζουν την νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, όπως συμβαίνει σε όλες τις υποθέσεις που καταδικάζεται η Ελλάδα, η οποία είναι πρωταθλήτρια σε καταδίκες στο Στρασβούργο: απλώς πληρώνουν για μία ακόμη φορά οι Έλληνες φορολογούμενοι τις συνέπειες των πράξεων εκείνων των ελλήνων δικαστών που παρανομούν. Οι δικαστές που περιφρονούν την νομολογία του ΕΔΔΑ δεν υφίστανται καμιά συνέπεια και προάγονται κανονικά ώστε να συνεχίσουν την αντίσταση του Κράτους Αδίκου στον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό. Η Athens Review of Books ξεκινάει καμπάνια για να ελέγχονται από Ανεξάρτητη Αρχή οι έλληνες δικαστές που εκδίδουν παράνομες αποφάσεις για τις οποίες καταδικάζεται η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, για να γίνονται δηλαδή στην πράξη σεβαστές από τους έλληνες δικαστές οι αποφάσεις του ΕΔΔΑ.

Για να πληρώσουν λοιπόν και οι ίδιοι οι υπεύθυνοι προσφύγαμε και στο ελληνικό Ειδικό Δικαστήριο εναντίον τους ασκώντας αγωγή κακοδικίας: επιμένουμε να ζητούμε δικαιοσύνη στην πατρίδα μας, αφού δεν είναι δυνατόν στον κάθε αδικούμενο Έλληνα πολίτη να προσφεύγει κάθε φορά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους που θα δικαστεί ηγεσία του Αρείου Πάγου και μάλιστα για τέτοιας μορφής και ποιότητας κακοδικία. Και είναι η πρώτη φορά στην Ευρώπη και εν γένει στον Δυτικό κόσμο που δικάζεται η ηγεσία Ανωτάτου Δικαστηρίου γιατί αδίκησε συνειδητά πολίτες προκειμένου να εξυπηρετήσει τους ισχυρούς της ημέρας, επικείμενης μάλιστα τότε της διαδικασίας εκλογής της ηγεσίας του Αρείου Πάγου. Από τη συγκεκριμένη σύνθεση που εξέδωσε την παράλογη και παράνομη απόφαση υπέρ του υπουργού Εξωτερικών, η κυβέρνηση επέλεξε τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου (Β. Πέππας) και δύο αντιπροέδρους. Η εισηγήτρια αρεοπαγίτης Πηνελόπη Ζωντανού, που έκρινε παράνομη την απόφαση του Εφετείου για τρεις σημαντικούς λόγους, στη συνέχεια καταψήφισε χωρίς καμιά αιτιολογία την εισήγησή της με αντάλλαγμα την προαγωγή της σε αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Η δίκη αυτή θα είναι ένα stress test που θα δοκιμάσει τις αντιστάσεις του Κράτους Δικαίου στη χώρα μας, διότι το Ειδικό Δικαστήριο συγκροτείται από ανώτατα στελέχη όλων των άλλων θεσμών της Δικαιοσύνης πλην του Αρείου Πάγου: Συμβούλιο της Επικρατείας, Ελεγκτικό Συνέδριο, Νομικές Σχολές, Ανώτατο Πειθαρχικό των δικηγόρων. Παράλληλα, αποτελεί και μια ευκαιρία αυτοκάθαρσης του μηχανισμού των δικαστηρίων.

Επειδή έχουμε να αντιμετωπίσουμε όλους τους μηχανισμούς του Κράτους Αδίκου, επειδή στην υπηρεσία του πρώην συνεργάτη του καθεστώτος Χόνεκερ βρίσκονται τεράστιας δύναμης κρατικοί μηχανισμοί τους οποίους παρανομώντας αδίστακτα χρησιμοποιεί εναντίον μας.

Επειδή οι αδικούντες δεν είναι κάποιοι απλώς ισχυροί συμπολίτες μας, αλλά είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, δύο ήδη Αντιπρόεδροι και κάποιοι άλλοι εκ της ηγεσίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Οι εκλεκτοί δηλαδή της Κυβέρνησης και της στρατευμένης πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου η οποία συντονίζει από τα παρασκήνια τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.

Επειδή διεξάγουμε έναν άνισο αγώνα και το Κράτος Αδίκου μάς έχει κηρύξει έναν ασύμμετρο πόλεμο με όλα τα μέσα. Θέλουμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας χωρίς την εισβολή με μεθόδους ΣΤΑΖΙ, χωρίς τα διανοητικά και ψυχικά βασανιστήρια στα οποία μας υπέβαλλαν με τις αποφάσεις τους οι εναγόμενοι από εμάς δικαστές και να συνεχίσουμε το έργο μας στην Athens Review of Books χωρίς την διαρκή τρομοκρατία και την απειλή καταστροφής μας εκ μέρους των διωκτών μας.

Γι’ αυτούς τους λόγους τις επόμενες ημέρες θα ζητήσουμε από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου να στείλει παρατηρητή στην δίκη του Οκτωβρίου. Θα ζητήσουμε επίσης παρατηρητές και από άλλους ευρωπαϊκούς οργανισμούς δεδομένου ότι δικάζονται τα σύμβολα του Ελληνικού Κράτους Αδίκου.

Όμως η μεγαλύτερη εγγύηση για την ασφάλειά μας είναι η ενημέρωση και η αλληλέγγυα κινητοποίηση όσο γίνεται περισσότερων πολιτών. Και γι’ αυτόν τον λόγο ζητούμε την βοήθειά σας. Αυτό το μήνυμα είναι για μας ασφάλεια ζωής και άλλων σοβαρών εννόμων αγαθών μας που κινδυνεύουν. Σήμερα για εμάς, αύριο για κάποιους άλλους συμπολίτες μας.

Παρακαλούμε να κάνετε γνωστό, σε όσο περισσότερους πολίτες είναι δυνατόν, το γεγονός ότι θα πραγματοποιηθεί η δίκη της ηγεσίας του Αρείου Πάγου στο Ειδικό Δικαστήριο αγωγών κακοδικίας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 9 Οκτωβρίου, ώρα 6 μ.μ. Όλα τα εξωφρενικά που διεπράχθησαν εις βάρος μας σε αυτή την αποκρουστική υπόθεση συντελέστηκαν μέσα στη σιωπή και πίσω από κλειστές πόρτες. Η δύναμή μας, και προπαντός η ασφάλειά μας, είναι η ενημέρωση των πολιτών. Όσο για μας, συνεχίζουμε απτοήτω γλώσση. Για να γιορτάσουμε μαζί μετά το πέρας της δίκης τα 100 τεύχη της Athens Review of Books, τον 10ο χρόνο της ζωής της.

—The Athens Review of Books

1 σχόλιο


  1. ΘΕΜΑ:... ΜΝΗΜΟΝΙΑ for next 99 years - ΔΕΘ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ - ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ "ΜΚΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ" - ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΙΚΟ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΒΟΘΡΟΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ!


    ... μήπως έτσι με τα "ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ...ΌΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ..... ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ "ΠΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΙΑ" ΌΤΙ... "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ/ΕΛΛΑΔΑ";;;;

    ΔΙΟΤΙ "ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΚΑΙ ΌΤΙ ΕΜΕΙΝΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΝΗΜΙΑ"!!!!!

    Γιαυτό Άλλωστε "ΔΙΝΟΥΝ" ΈΤΣΙ ΑΠΛΟΧΕΙΡΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ/ΛΕΞΗ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" με Μακεδονική Γλώσσα/Εθνότητα κ.α. ΣΕ ΈΝΑ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΝΟΘΗΛΕΥΜΑ!!!

    Εντέλη ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ "ΕΓΩ" ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΜΙΞΑ ΤΟΥ "ΧΡΟΝΟΥ";;;

    ... ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΕΑΝ ΕΙΜΑΙ "ΕΛΛΗΝ" ή ΌΧΙ... ΌΤΑΝ ΔΩ ΌΛΑ ΤΑ ΚΟΥΦΑΡΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΩΝ ΣΤΟΙΒΑΓΜΕΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ... ΠΗΓΑΔΑ!!!

    ΌΣΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ "ΔΑΥΤΟΙ" ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝ ... ΑΛΛΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΩ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝ ΜΕ "ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ"!!!

    ... ΓΜΩ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΣΑΣ ΓΜΩ ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΘΕΙΑ ΣΑΣ ΓΜΩ ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΛΩΝΙΑ ΣΑΣ ΓΜΩ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑΛΟΝΙΑ ΣΑΣ!!!

    ΓΜΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!!!

    ΚΑΙ ΣΑΣ ΓΜΩ ΕΠΕΙΔΗ ΜΠΟΡΩ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση