GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν επιδιώκει νέα θητεία η Μογκερίνι

Δεν θα επιδιώξει να ανανεώσει τη θητεία της όταν λήξει η παρούσα, στο τέλος του 2019 η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντ...

Δεν θα επιδιώξει να ανανεώσει τη θητεία της όταν λήξει η παρούσα, στο τέλος του 2019 η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Όπως τόνισε θα ήθελε να αφήσει "τακτοποιημένο το σπίτι" στον διάδοχό της όταν ολοκληρωθεί η θητεία της, τον Οκτώβριο του 2019.

"Έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε αυτή τη χρονιά. Πρώτ' απ' όλα, να διατηρήσουμε ότι έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα. Έχουμε πολλά να κάνουμε για να ολοκληρώσουμε το έργο μας και να αφήσουμε τακτοποιημένο το σπίτι σε εκείνον που θα έχει την τιμή, την ικανοποίηση, να αναλάβει την αποστολή αυτή μετά από εμένα του χρόνου", είπε μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο των πρεσβευτών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Η Μογκερίνι, που προέρχεται από το Δημοκρατικό Κόμμα της Ιταλίας, ανέλαβε Ύπατη Εκπρόσωπος της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας το 2014, στην Επιτροπή της οποίας προεδρεύει ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Η θητεία της Επιτροπής λήγει τον Οκτώβριο του 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση