GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ακύρωσαν την υποψηφιότητα Λούλα οι δικαστές της Βραζιλίας

H πλειοψηφία των δικαστών του Aνωτάτου Eκλογικού Δικαστηρίου της Βραζιλίας, τέσσερις στους επτά συνολικά, ακύρωσε την υποψηφιότητα...

H πλειοψηφία των δικαστών του Aνωτάτου Eκλογικού Δικαστηρίου της Βραζιλίας, τέσσερις στους επτά συνολικά, ακύρωσε την υποψηφιότητα του Λούις Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα στις προεδρικές εκλογές της 7ης Οκτωβρίου.

Χωρίς μια απροσδόκητη μεταβολή -- οι δικαστές μπορούν αναθεωρήσουν την απόφασή τους μετά την ψήφο των δύο τελευταίων δικαστών που ακόμη δεν εκφράστηκαν επ΄αυτού-- ο πρώην πρόεδρος Λούλα, 72 ετών, φαβορί στις δημοσκοπήσεις αλλά φυλακισμένος από τον Απρίλιο για διαφθορά, δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει μια τρίτη θητεία.

Ωστόσο, άλλες προσφυγές είναι δυνατές, κυρίως ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Το αποτέλεσμα αυτό αναμενόταν, αλλά η ψήφος του δικαστή 'Εντσον Φατσίν, ο οποίος ήταν ο δεύτερος που μίλησε, επέτεινε στιγμιαία την αγωνία. Ο δικαστής στηρίχθηκε σε πρόσφατη σύσταση της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών για να υποστηρίξει "το σεβασμό του δικαιώματος του Λούλα να θέσει υποψηφιότητα" όταν εξαντληθούν όλες οι προσφυγές.

Ωστόσο οι ελπίδες του Λούλα τερματίστηκαν αργά το βράδυ μετά την απόφαση με πλειοψηφία 4 -1 του επταμελούς δικαστηρίου έπειτα από έξι ώρες συζητήσεων.

Η απόφαση του Ανωτάτου Εκλογοδικείου σβήνει ορισμένες αμφιβολίες για τις πιο αβέβαιες εκλογές της Βραζιλίας τις τελευταίες δεκαετίες, παρότι οι δικηγόροι του Λούλα δήλωσαν ότι θα προσφύγουν κατά οποιασδήποτε αρνητικής απόφασης στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση