GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χωρίς σωματοφύλακες στις ΗΠΑ ο Ερντογάν

Μία λεπτομέρεια χρήζει προσοχής όσον αφορά στο ταξίδι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις ΗΠΑ. Όπως επισημαίνει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ...

Μία λεπτομέρεια χρήζει προσοχής όσον αφορά στο ταξίδι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις ΗΠΑ. Όπως επισημαίνει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Ζαχαράκη, αυτήν τη φορά και υπό τη σκιά των πολύ τεταμένων σχέσεων μεταξύ Άγκυρας-Ουάσιγκτον, ο Τούρκος Πρόεδρος δεν πήρε μαζί ούτε τους σωματοφύλακές του, που - όπως έχει αποδειχθεί στο πρόσφατο παρελθόν - ο αμερικανικός αέρας τους… αγριεύει, ούτε τους δύο Υπουργούς του (Εσωτερικών και Δικαιοσύνης), στους οποίους οι ΗΠΑ έχουν βγάλει “κόκκινη κάρτα”, λόγω του φυλακισμένου πάστορα, Άντριου Μπράνσον.

Ο Τούρκος Πρόεδρος πήγε οικογενειακώς αυτήν τη φορά στις ΗΠΑ, έχοντας μαζί του τη σύζυγο, την κόρη και τον γαμπρό του (και Υπουργό Οικονομικών), καθώς βέβαια και τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Τα αντιπολιτευόμενα τουρκικά μέσα έδωσαν ιδιαίτερη σημασία σε αυτήν τη λεπτομέρεια και σχολιάζουν ότι ο “στρατός” σωματοφυλάκων, που συνήθως συνόδευε τον Τούρκο Πρόεδρο τις προηγούμενες φορές στις ΗΠΑ, αυτήν τη φορά δεν επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο του και δεν εθεάθη στις εμφανίσεις του Ερντογάν στη Νέα Υόρκη.

Βέβαια, στο ξενοδοχείο όπου διαμένει ο Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, η αμερικανική αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ωστόσο μέχρι στιγμής μόνο μία ειρηνική διαδήλωση “υποδοχής” έχει γίνει με συνθήματα όπως «Μείνε όρθιος» και «Μη γονατίζεις, το Έθνος είναι μαζί σου».

Δύσκολες εποχές για ταξίδια του Προέδρου Ερντογάν στο εξωτερικό, αφού και στη Γερμανία, όπου θα μεταβεί στη συνέχεια, το κλίμα είναι… βαρύ για τον ίδιο. Ακόμη και η Καγκελάριος Μέρκελ έχει αρνηθεί να παραστεί σε δείπνο που θα δοθεί προς τιμή του στο Βερολίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση