GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ! Εξασθενεί ο 'Ξενοφών' αλλά...

Gerasimos Chouliaras    Νεότερες πληροφορίες από Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, 09:15: Εξασθενεί ο Ξενοφών αλλά παραμένει επικίνδυνος. Ό...

Gerasimos Chouliaras 
 Νεότερες πληροφορίες από Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, 09:15: Εξασθενεί ο Ξενοφών αλλά παραμένει επικίνδυνος.
Όπως διακρίνεται και στη δορυφορική εικόνα που ελήφθη στις 08:45 ώρα Ελλάδος, το κέντρο του Μεσογειακού Κυκλώνα βρίσκεται νότια της Καλαμάτας. Σύμφωνα με αναφορά εμπορικού πλοίου, στις 08:00 ο άνεμος στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Μεθώνης έφτασε στα 90 km/h (10 Μποφόρ). Επίσης μετωρολογικοί σταθμοί στη Μεσσηνία και τη Λακωνία κοντά στο κέντρο του συστήματος αναφέρουν ανέμους έντασης 7 Μποφόρ με ριπές ακόμη ισχυρότερες.
Η πίεση στο κέντρο του κυκλώνα τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 28/09 έφτασε την ελάχιστη τιμή 997 hPa (από αναφορά πλοίου) και πλέον έχει ανέβει στα 998.8 hPa (μέτρηση από τον μετεωρολογικό σταθμό στα Φιλιατρά) και επομένως τόσο οι άνεμοι όσο και ο κυματισμός θα παρουσιάσουν ηπιότερη εικόνα από τα χθεσινά προγνωστικά στοιχεία.
Πιο συγκεκριμένα:
Η ένταση των ανέμων το μεσημέρι του Σαββάτου 29/09 θα φτάσει τοπικά τα 9 Μποφόρ στις παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου. Στη συνέχεια το κέντρο του χαμηλού θα κινηθεί βορειοανατολικά και νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι ανάλογης έντασης αναμένονται το απόγευμα στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Πελοποννήσου.
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται αρχικά στη Νότια Πελοπόννησο και στη Νοτιοδυτική Κρήτη και από το μεσημέρι και μετά στην Ανατολική Πελοπόννησο, στην Ανατολική Στερεά και στην Αττική. Από αργά το απόγευμα ισχυρές βροχές αναμένονται στη Θεσσαλία και στις Σποράδες. Τα αναμενόμενα ύψη βροχής είναι μεγάλα και πιθανόν να δημιουργήσουν προβλήματα. Η προβλεπόμενη κατανομή της βροχής από το μεσημέρι ως το βράδυ του Σαββάτου 29/09 δίνεται στους χάρτες.
Κ. Λαγουβάρδος - Σ. Ντάφης, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών-Πεντέλη, 29/09 - 09:15
http://www.meteo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση