GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σάλος με ανασφάλιστη έγκυο καθαρίστρια του ΟΑΕΔ - Τι απαντά η διοικήτρια του Οργανισμού - ΒΙΝΤΕΟ

Έγκυος καθαρίστρια του ΟΑΕΔ στο Ηράκλειο Κρήτης ανακάλυψε πως είναι ανασφάλιστη. Η υπόθεση της 39χρονης αναδεικνύει ένα μεγάλο ζήτ...

Έγκυος καθαρίστρια του ΟΑΕΔ στο Ηράκλειο Κρήτης ανακάλυψε πως είναι ανασφάλιστη. Η υπόθεση της 39χρονης αναδεικνύει ένα μεγάλο ζήτημα που ταλανίζει περίπου 478 εργαζομένους οι οποίοι προσελήφθησαν με 8μηνες συμβάσεις, αλλά βρίσκονται εγκλωβισμένοι εξαιτίας μίας δικαστικής διαμάχης ανάμεσα στον ΟΑΕΔ και ενός εργολάβου, σύμφωνα με το cretapost.gr.

Η πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών νομού Ηρακλείου Στέλλα Φοδελιανάκη μιλώντας σχετικά με το θέμα στην ΕΡΤ εξήγησε πως "η Έγκυος μαζί με άλλες 471 γυναίκες που εργάζονται στην καθαριότητα του ΟΑΕΔ, έχουν σύμβαση στον ΟΑΕΔ όχι με εργολάβο. Όμως ο ΟΑΕΔ είχε εμπλακεί παλαιότερα σε διαμάχη με εργολάβο που είχε κάνει ασφαλιστικά μέτρα. Εκεί πατάει ο πάρεδρος και δεν υπογράφει τις συμβάσεις για να πληρωθούν".

Επίσης, μιλώντας στην ΕΡΤ, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη δεσμεύτηκε πως σύντομα θα ξεμπλοκαριστεί το θέμα με τις εργαζόμενες στην καθαριότητα και επεσήμανε: Η έγκυος εργαζόμενη προσλήφθηκε στις 22 Μαΐου με κανονική σύμβαση εργασίας η οποία είναι δηλωμένη στο ΕΡΓΑΝΗ, που σημαίνει υποχρεωτική ασφάλιση στον ΕΦΚΑ. Αυτή τη στιγμή διεκδικεί το επίδομα μητρότητας και δεν το λαμβάνει οφείλεται στη μη καταβολή δεδουλευμένων. Η εργαζόμενη δεν διεκδικεί άδεια μητρότητας, αλλά βρίσκεται σε άδεια μητρότητας που τη χορήγησε ο ΟΑΕΔ. Ο ΕΦΚΑ δεν καταβάλλει επίδομα κυοφορίας κι αυτό γιατί δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα Μαΐου-Ιουνίου. Από τον Ιούλιο η Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου να εγκρίνει το σχετικό ένταλμα" είπε επί της διαδικασίας και επεσήμανε "υπάρχουν δύο προβλήματα, δεν είναι ανασφάλιστη, έχει δικαιώματα από την πρώτη ημέρα που έχει αναλάβει εργασίας".

"Τα ένσημά της όμως δεν είναι οριστικοποιημένα που σημαίνει ότι δεν έχουν πληρωθεί", τόνισε η κυρία Φολιαδενάκη για να απαντήσει η κυρία Καραμεσίνη ότι "δεν έχουν καταβληθεί με την πρώτη μισθοδοσία αφού δεν κατεβλήθη η μισθοδοσία, αλλά θα καταβληθούν από την πρώτη ημέρα. Υπάρχουν άλλοι τρόποι για να τα πάρουν, έχει ξεκινήσει ομαδική προσφυγή".

Δεχόμαστε δύο επιθέσεις, κατήγγειλε η κυρία Καραμεσίνη και εξήγησε πώς θα επιλυθεί το ζήτημα.

Αναλυτικά, το βίντεο από την ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση