GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"ΕΚΡΥΒΕ" ακίνητα στο Περιστέρι! ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ για κακούργημα ο Παχατουρίδης...

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπεται ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, αντιμέτωπος με την κατηγο...

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπεται ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, αντιμέτωπος με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες σε βαθμό κακουργήματος.
Με βούλευμά του, το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, στέλνει τον Α. Παχατουρίδη στο εδώλιο, καθώς φέρεται ότι δεν είχε υποβάλει, όπως είχε υποχρέωση εκ του νόμου λόγω της ιδιότητάς του, πλήρη δήλωση περιουσιακής κατάστασης, ή αλλιώς δήλωση πόθεν έσχες, με αποτέλεσμα να μην περιέχονται επί σειρά ετών στις δηλώσεις αυτές, τόσο ακίνητα του ίδιου και της συζύγου του, όσο και καταθέσεις σε τράπεζες και ταμιευτήρια, μετοχές, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, καθώς και συμμετοχές σε εταιρίες.
Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος μετά τον έλεγχο κατέθεσε συμπληρωματικές δηλώσεις πόθεν έσχες, χωρίς βέβαια να παύσει η περαιτέρω έρευνα, καθώς και ότι τα υπό εξέταση ακίνητα είχαν συμπεριληφθεί στη φορολογική του δήλωση. Μάλιστα, ο ίδιος υποστηρίζει πως για τις ελλείψεις των δηλώσεων ευθύνεται η λογιστική εταιρία που είχε αναλάβει τη σύνταξη και υποβολή τους.

Όσο για τη σύζυγό του, το αρμόδιο συμβούλιο την απάλλαξε από τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως όλα πλην ενός, είχαν αποκτηθεί πριν την εκλογή του σε θέση Δημάρχου και ως εκ τούτου δεν μπορούσαν να θεμελιώσουν το σχετικό αδίκημα.
Ο έλεγχος ξεκίνησε μετά από έγγραφες καταγγελίες της Eurobank, που οδήγησαν σε έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης του Α. Παχατουρίδη. Από αυτόν προέκυψε πως οι περιουσιακές δηλώσεις το διάστημα 2007 έως 2015 ήταν ελλιπείς. Η τράπεζα εμπλέκεται στην αγορά ακινήτου στις Τρεις Γέφυρες Αττικής, που φέρεται να αγοράστηκε κατά τη διάρκεια της δημαρχίας του, από κοινού με συνεργάτη του, με δάνειο. Η διαχείριση του ποσού του δανείου και η πορεία του ακινήτου, που μεταβιβάστηκε σε εταιρία όπου είναι συνέταιρος ο Α. Παχατουρίδης χωρίς να γνωστοποιηθεί η μεταβίβαση στην δανείστρια τράπεζα, οδήγησε την τελευταία να προχωρήσει σε καταγγελία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση