GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας: Έχουμε εξαιρετικά σημαντικές πιθανότητες να πετύχουμε την μη περικοπή των συντάξεων - Τι είπε για το αφορολόγητο - ΒΙΝΤΕΟ

Μπαράζ ερωτήσεων αναφορικά με το αν θα περικοπούν οι συντάξεις από 1/1/2019, δέχθηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη ...

Μπαράζ ερωτήσεων αναφορικά με το αν θα περικοπούν οι συντάξεις από 1/1/2019, δέχθηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην 83η ΔΕΘ.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι στα μέσα Οκτωβρίου, όπως και για τις άλλες χώρες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μελετήσει τον προϋπολογισμό που θα κατατεθεί για να δει αν τηρεί τους στόχους. «Άρα λοιπόν αυτό που περιέγραψα χτες συμβαίνει με όλες τις χώρες, η Κομισιόν περιμένει τον προϋπολογισμό όλων των χωρών για να τον ελέγξει».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα καταθέσει η κυβέρνηση τον προϋπολογισμό έχοντας και μια καλύτερη εικόνα που θα επιβεβαιώνει την εκτίμηση που με σιγουριά κατέθεσε χθες, ότι το 2019 θα είμαστε πολύ πάνω από τον στόχο του 3,5% και στο βαθμό που αυτό επιβεβαιωθεί θα αναιρεί τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ που θεωρούσε ότι δεν θα πιάσουμε τον στόχο και επέμενε για την εφαρμογή μέτρων περικοπών.

"Εμείς δεν θα μείνουμε σε αυτά τα επιχειρήματα, θα προσθέσουμε και επιχειρήματα που διαμορφώνουν και το συνολικό μας αφήγημα γιατί εμείς δεν θέλουμε να κάνουμε κανένα πισωγύρισμα που θα άρουν τη δημοσιονομική εξυγίανση και των πυρήνα των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων. Αλλά θα εξηγήσουμε ότι το μέτρο αυτό είναι ένα αντιαναπτυξιακό και μη διαρθρωτικό μέτρο.

Πιστεύω ότι με αυτά τα επιχειρήματα θα έχουμε εξαιρετικά σημαντικές πιθανότητες να πετύχουμε αυτό που πρέπει προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας", προσέθεσε.

Ερωτηθείς για τη μείωση του αφορολόγητου, μέτρο που έχει ζητήσει το ΔΝΤ, είπε χαρακτηριστικά: «Κάθε πράγμα στον καιρό του».

«H δική μας εκτίμηση είναι ότι και το 2020 θα είμαστε με ασφάλεια πάνω απ τον στόχο για 3,5% και δεν θα υπάρχει καμία διακινδύνευση ώστε να προβούμε σε μέτρα περικοπών», τόνισε.

Επισήμανε ότι το 2020 είναι χρονιά μετά από εκλογές και σχολίασε σε αυτό το πλαίσιο ότι η μη εφαρμογή αυτού του μέτρου θα επιτευχθεί αν συνεχιστεί η σταθερή πορεία ανάκαμψης της οικονομίας με ένα σχέδιο δίκαιης ανάπτυξης.

«Δεν είμαι βέβαιος ότι η αξιωματική αντιπολίτευση σχεδιάζει τη μη εφαρμογή αυτού του μέτρου γιατί στον πυρήνα του πολιτικού σχεδίου του κ. Μητσοτάκη είναι οι απόψεις του ΔΝΤ, ένα ασφαλιστικό σύστημα τύπου Πινοσέτ...», σημείωσε και προσέθεσε:

«Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά του σχεδίου της κυβέρνησης και του νεοφιλελεύθερου σχεδίου του κ. Μητσοτάκη, το οποίο φοβάμαι ότι είναι ένα σχέδιο που δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς την παρουσία του ΔΝΤ στη χώρα».

Υπενθύμισε δε ότι στην Αργεντινή αυτές τις μέρες, ένας ακραία φιλελεύθερος πρόεδρος επανέφερε το ΔΝΤ μετά από αρκετά χρόνια και πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα δεν πρέπει επουδενί να γυρίσει πίσω και δεν θα γυρίσει πίσω στα μνημόνια και το ΔΝΤ. Η Ελλάδα δεν πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Αργεντινής».

Εξαπέλυσε εκ νέου πυρά στον πρόεδρο της ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς σχεδιάζουμε το μέλλον της χώρας σε πλαίσια ασφάλειας, σταθερότητας, δημοσιονομικής σταθερότητας αλλά και κοινωνικής δικαιοσύνης, ο κ. Μητσοτάκης σχεδιάζει ένα μέλλον επιστροφής στις αιτίες που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία και στα μνημόνια και στο ΔΝΤ με τις ακραίες, άδικες, αντικοινωνικές επιλογές».

«Η αντιπολίτευση είχε προδιαγράψει όλες τις καταστροφές που θα μπορούσαν να συμβούν τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά δεν συνέβησαν, ευτυχώς για τον λαό και δυστυχώς για εκείνους που τις περιέγραφαν», είπε επίσης ο κ. Τσίπρας και χαρακτήρισε ιστορικού χαρακτήρα αλλαγή την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο και αυτά που σηματοδοτεί.

«Αν ο κ. Μητσοτάκης έχει πρόγραμμα Πινοσέτ, που έχει, μπορεί να πει στον λαό ότι αυτές τις "παροχές" όπως ονομάζει τα μέτρα ελάφρυνσης (σ.σ. που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός), θα τις ακυρώσει», τόνισε απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο Αλ. Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση