GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο αντιπρόεδρος του ΑΠΘ για το πόρισμα Παρασκευόπουλου

Το πόρισμα της επιτροπής Παρασκευόπουλου για την αντιμετώπιση της βίας στα πανεπιστήμια σχολίασε ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ Θεόδωρος Λ...

Το πόρισμα της επιτροπής Παρασκευόπουλου για την αντιμετώπιση της βίας στα πανεπιστήμια σχολίασε ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ Θεόδωρος Λαόπουλος μιλώντας στον Realfm 107,1 Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή του Μπάμπα Τζιομπάνογλου και της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου.

"Θα ήθελα να διαβάσω πρώτα την έκθεση γιατί είναι πολύ σημαντικό θέμα για το πανεπιστήμιο, ξέρετε ότι στο Αριστοτέλειο έχουμε αναδείξει πολλές φορές τα προβλήματα που έχουμε εδώ.

Ένα πρώτο σχόλιο που θα ήθελα να κάνω , βλέπω ότι αντιμετωπίζει και κατηγοριοποιεί με ρεαλιστικό τρόποτα διάφορα φαινόμενα βίας που συμβαίνουν στο πανεπιστήμιο και αυτό είναι εξαιρετικά θετικό.

Ένα σημείο όμως που επιγραμματικά μου φαίνεται ότι υπάρχει μια τάση ανοχής απέναντι σε κάτι φαινόμενα που εγώ θεωρώ ότι δεν μπορεί η κοινωνία να ανέχεται...καταλαβαίνω ότι υπάρχουν φοιτητικές ομάδες που θα πρέπει πάντα στο Πανεπιστήμιο να διαμαρτύρονται , είναι απόλυτα λογικό. Αυτό που δεν καταλαβαίνω , επειδή πολλές φορές καταστρέφονται τα ΑΤΜs ή οι τράπεζες , να απομακρυνθούν τα ΑΤΜs από το πανεπιστήμιο" τόνισε ο κ. Λαόπουλος.

"Τα ΑΤΜs εξυπηρετούν χιλιάδες κόσμου κάθε μέρα στο Αριστοτέλειο. Είχαμε επίσης μια τράπεζα που εξυπηρετούσε επίσης παρα πολλούς και φοιτητές και εργαζόμενους. Κάηκε 6-7 φορές και τελικά έφυγε.

Δεν μπορούμε να σταματήσουμε μια διαδικασία που εξυπηρετεί χιλιάδες κόσμου επειδή κάποιοι θεωρούν ότι τα ΑΤΜs ίσως να είναι ο εχθρός.

Αυτό θα πρέπει να το εξηγήσουμε και να τα προστατεύσουμε. Αυτό κάνουμε στο ΑΠΘ να είναι διαθέσιμα για τους φοιτητές . Το πανεπιστήμιο πρέπει να λειτουργεί κανονικά σαν κανονικός χώρος.Το πανεπιστήμιο πρέπει να είναι ένας χώρος κανονικός όπως η υπόλοιπη κοινωνία , για να μην σας πω καλύτερος από αυτήν"πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση