GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μετά το γάμο και τη γέννα, έρχεται... Μάχη για την Παπαληγούρα

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ Με την απόλυτη εργασιομανία που έχει η Λένα Παπαληγούρα, σιγά που δεν θα εί...

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Με την απόλυτη εργασιομανία που έχει η Λένα Παπαληγούρα, σιγά που δεν θα είχε κλείσει ήδη το επόμενο επαγγελματικό της βήμα! Σύμφωνα με πηγές μου αφού ντυθεί νύφη στα τέλη του μήνα στο πλευρό του υπέροχου συντρόφου της Άκη Πάντου κι αφού φέρει στον κόσμο το πρώτο τους παιδί -δες σε τέσσερις περίπου μήνες-,θα αρχίσει γυρίσματα για τη «Μάχη», το νέο δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ της ικανής Κατερίνας Τζιόβα.

Μετά την πρώτη της ταινία- ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «aPolis», μέσα από την οποία μας αφηγήθηκε με τον δικό της μοναδικό τρόπο, μία ολόκληρη εποχή, με απόλυτη φροντίδα για την ιστορική πιστότητα, η βραβευμένη σκηνοθέτιδα επιχειρεί να ασχοληθεί με ένα ακόμη ιστορικό θέμα – αφιέρωμα. Τι είναι όμως η «Μάχη»; Μία ταινία- αφιέρωµα στην γυναίκα του παγκοσµίου φήµης ιατρού Παπανικολάου.Η Μάχη Μαυρογένους, η µετέπειτα γνωστή ως κυρία Γεωργίου Ν. Παπανικολάου,µια µικρή σε ανάστηµα γυναίκα, τυπικό δείγµα κοπέλας αστικής οικογένειας των αρχών του 20ου αιώνα, αφήνει πίσω της την µικρή κλειστή κοινωνία της Αθήνας για να ακολουθήσει τον άντρα που ερωτεύτηκε.Έναν άντρα που της υποσχέθηκε ένα µέλλον αβέβαιο, µε οικονοµικές δυσκολίες, χωρίς παιδιά, αλλά µε την πρόκληση της επιτυχίας, της εργασίας και της εξέλιξης.

Η Mrs Pap καταφέρνει να γίνει, ατύπως αλλά ουσιαστικώς, η πρώτη γυναίκα κυτταρολόγος, αλλά και βοηθός, σοφέρ, σύµβουλος και «πειραµατόζωο» του συζύγου της, όπως ο ίδιος ο dr Pap συνήθιζε να την παρουσιάζει χαριτολογώντας.Το δραµατοποιηµένο ντοκιµαντέρ µε τίτλο «Μάχη» δεν αποτελεί µια ακόµη βιογραφική ταινία. Είναι ένα αφιέρωμα στη μάχη (= αγώνας, έντονη προσπάθεια, συναγωνισµός), την υπέρβαση, την άνευ όρων αποδοχή του Άλλου, και την πίστη σε ένα μεγάλο όραµα σε καιρούς δύσκολους και σκοτεινούς.Το ντοκιμαντέρ είναι στο στάδιο της προετοιμασίας και τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν μέσα στο 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση