GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο αγωγός της Ανατολικής Μεσογείου στο επίκεντρο της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ

Η διεύρυνση της συνεργασίας, με έμφαση στην ενέργεια και τον αγωγό της Ανατολικής Μεσογείου, ήταν στο επίκεντρο της τριμερούς συνά...

Η διεύρυνση της συνεργασίας, με έμφαση στην ενέργεια και τον αγωγό της Ανατολικής Μεσογείου, ήταν στο επίκεντρο της τριμερούς συνάντησης που είχαν σήμερα, Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, στο Ισραήλ οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου, Νίκος Κοτζιάς και Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Βενιαμίν Νετανιάχου.

Σε δηλώσεις τους πριν από την έναρξη των διαβουλεύσεων οι τρεις άνδρες τόνισαν τη σημασία της συνεργασίας και το εύρος της σε πολλούς τομείς.

ο κ. Νετανιάχου έδωσε έμφαση στον τομέα της ενέργειας, επισημαίνοντας ότι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της τριμερούς είναι η ενέργεια και η ανάπτυξη του αγωγού της Ανατολικής Μεσογείου. «Είναι ένα μεγάλο έργο, μπορεί και να γίνει ένα από τα μεγάλα υποβρύχια έργα παγκοσμίως και φυσικά το θεωρούμε σημαντικό. Εξίσου σημαντικό θεωρούμε είναι ότι όλες οι χώρες πρέπει να σέβονται τα χωρικά ύδατα, τα διεθνώς αναγνωρισμένα χωρικά ύδατα και αυτό είναι κάτι σημαντικό για όλους μας», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο κ. Κοτζιάς, αφού ευχαρίστησε τον κ. Νετανιάχου για την πρόσκληση και την υποδοχή, είπε ότι στο επίκεντρο των συζητήσεων θα ήταν και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, στη Συρία, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει ένα σχέδιο ειρήνευσης. Είμαστε τρεις χώρες που αγαπάμε την ειρήνη και τη δημοκρατία και για το λόγο αυτό θέλουμε να αναπτύξουμε τη συνεργασία μας. Έχουμε πολλές νέες ιδέες και σκέψεις, τις οποίες και θα συζητήσουμε», επισήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση