GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Τουσκ καλεί τους Σκοπιανούς να ψηφίσουν “ναι” στο δημοψήφισμα - ΒΙΝΤΕΟ

Να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών προτρέπει τους πολίτες της ΠΓΔΜ, και μάλιστα μιλώντας στην γλώσσα τους, ο πρόεδρος του ...

Να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών προτρέπει τους πολίτες της ΠΓΔΜ, και μάλιστα μιλώντας στην γλώσσα τους, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter ο κ. Τουσκ αναφέρει ότι το κυριότερο μάθημα που έχει αντλήσει από την ζωή είναι ότι πρέπει να αξιοποιείς την ευκαιρία όταν σου δίνουν το δικαίωμα να ψηφίσεις.

Παραλληλίζει την περίπτωση της ΠΓΔΜ με την εμπειρία της πατρίδας του, της Πολωνίας, η οποία πλέον, μετά από δεκαετίες γεωπολιτικών εμποδίων, «επωφελείται από τις άνευ ορίων ευκαιρίες που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση». «Δεν θα σας το έλεγα αυτό σήμερα εάν δεν πίστευα ότι κι εσείς μπορείτε να τα καταφέρετε», σημειώνει.

Το μήνυμα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και το κείμενο που το συνοδεύει εκφωνήθηκε και γράφτηκε αντίστοιχα στα σλαβομακεδονικά, που ορίζονται ως μακεδονική γλώσσα στην συμφωνία των Πρεσπών, αν και διευκρινίζεται πως είναι σλαβικής προέλευσης και άσχετη με αρχαίες ελληνικές διαλέκτους.

Η προειδοποίηση των ΗΠΑ για την Ρωσία και η απάντηση Ζάεφ

Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις έφτασε σήμερα στα Σκόπια για να στηρίξει το «ναι» στο επικείμενο δημοψήφισμα για την αλλαγή του ονόματος της ΠΓΔΜ και προειδοποίησε ότι η Ρωσία προσπαθεί να παρέμβει διασπείροντας ψευδείς πληροφορίες. Ωστόσο, ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντας τη Ρωσία «φίλη της Μακεδονίας», δεν φάνηκε να συμμερίζεται τις αμερικανικές και νατοϊκές καταγγελίες περί ρωσικής ανάμειξης στη διαδικασία του δημοψηφίσματος.

Πηγή: ant1news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση