GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Λέκκας για τον σεισμό στην Πάτρα

Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας, μεταβαίνει σήμερα στην παραλ...

Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας, μεταβαίνει σήμερα στην παραλία του Ναυαγίου στη Ζάκυνθο, για να εξετάσει αν η περιοχή επηρεάστηκε από τον σεισμό 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίς το πρωί στην Πάτρα.
Μιλώντας στο enikos.gr, o κ. Λέκκας επισήμανε ότι η επίσκεψη στο νησί ήταν προγραμματισμένη για την αυτοψία της παραλίας μετά το συμβάν με την κατολίσθηση βράχων που σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες, ενώ όπως ανέφερε, οι πιθανότητες ο σημερινός σεισμός να επηρέασε την περιοχή είναι λίγες.
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή γύρω στις 05:50 σήμερα σε περιοχές της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάτρας, στην περιοχή της δυτικής Αχαΐας.
Σύμφωνα πάντως με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν τρία χιλιόμετρα βορειοανατολικά από την κοινότητα Λάππα της δυτικής Αχαΐας, ενώ το εστιακό βάθος της υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση