GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καμμένος: Fake news τα δημοσιεύματα για τα κονδύλια του προσφυγικού - Θα κάνω αγωγή στον "Φιλελεύθερο" αν δεν δημοσιεύσει την απάντηση του ΥΠΕΘΑ

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος μετά από σύσκεψη με τον ΑΝΥΕΘΑ,την ΥΦΕΘΑ και τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων, ενημέρωσε τους στρατιωτικούς συν...

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος μετά από σύσκεψη με τον ΑΝΥΕΘΑ,την ΥΦΕΘΑ και τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων, ενημέρωσε τους στρατιωτικούς συντάκτες για το προσφυγικό. Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα και ειδήσεις που μεταδόθηκαν σχετικά με τα κονδύλια του προσφυγικού και τις ΕΔ, κάνοντας λόγο για “fake news”. Δήλωσε πως όσα λέγονται και γράφονται αποτελούν “προσβολή για το προσωπικό των ΕΔ που έχει αναλάβει να τα βγάλει πέρα στο προσφυγικό”.
Από τα στοιχεία που παρουσίασε προκύπτει ότι το ΥΠΕΘΑ και οι ΕΔ έχουν υπογράψει με την ΕΕ, πέντε συμφωνίες έκτακτης ανάγκης για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ. Απ΄ αυτά έχουν αξιοποιηθεί τα 90 εκατομμύρια ,για τα οποία έχουν υπάρξει σχετικοί έλεγχοι. Συνεπώς όπως είπε δεν έχουν διατεθεί 1,6 δις ευρώ στις ΕΔ και στο ΥΠΕΘΑ. Αναφερόμενος σε σύγκριση που έγινε από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, σχετικά με το κόστος ανά πρόσφυγα σε Τουρκία και Ελλάδα ανέφερε ότι στην γειτονική χώρα μόλις το 6,7% ζητά άσυλο. Στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό προσεγγίζει το 100%.
Ο ΥΕΘΑ υπενθύμισε ότι οι ΕΔ κλήθηκαν να κατασκευάσουν 9 κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, μέσα σε 13 ημέρες. “Αν δεν υπήρχαν οι ΕΔ ,οι άνθρωποι θα ήταν νηστικοί”, είπε ο ΥΕΘΑ ,αναφερόμενος στην εμπλοκή τους η οποία περιλαμβάνει και την ευθύνη προκήρυξης διαγωνισμών που είχαν να κάνουν με την τροφοδοσία των προσφύγων. Θέμα διαφάνειας ,δεν υπάρχει. “Είναι προσβολή για το προσωπικό των ΕΔ που έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της διαχείρισης του προσφυγικού, τα όσα γράφονται και λέγονται ,χωρίς να έχει δοθεί ούτε ένα στοιχείο”, δήλωσε ο ΥΕΘΑ.
Τι είπε ο ΑΝΥΕΘΑ Παναγιώτης Ρήγας
Όλα αυτά ξεκίνησαν από τον κ. Κωσταράκο, με όσα έγραψε. Θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί όσοι δεν γνωρίζουν το θέμα, είπε ο ΑΝΥΘΕΑ Παναγιώτης Ρήγας. Πρέπει να πιστώσουμε στις ΕΔ την προσφορά τους στην μεγάλη προσφυγική κρίση. Για τη Μόρια είπε ότι γίνονται τεράστιες προσπάθειες για την μεταφορά προσφύγων στην ενδοχώρα.
Ο κ. Καμμένος πρόσθεσε ,αναφερόμενος στον κ. Κωσταράκο, ότι “στο προσωπικό που αναφέρεται ο κ. Κωσταράκος δεν συμπεριλαμβάνονται ο μάγειρας και τα άλλα μέλη της αποστολής του στις Βρυξέλλες”.Ο ίδιος ήταν Α/ΓΕΕΘΑ όταν άρχισαν οι δαπάνες. Εξεπλάγην απ΄ όσα έγραψε. Πως ενέπλεξε τις ΕΔ τις οποίες διοίκησε…Ξέρει ο κ. Κωσταράκος πως διαχειριζόμαστε τα κονδύλια… Οι ΕΔ δεν έχουν αποστολή το προσφυγικό. Έπρεπε να εμπλακούμε, γιατί ζήτησαν από την Ελλάδα 13 δομές σε 9 ημέρες”.
Ο κ. Καμμένος είπε ότι αν η εφημερίδα Φιλελεύθερος δεν δημοσιεύσει την αναλυτική απάντηση του ΥΠΕΘΑ, θα καταθέσει αγωγή και όπως είπε απελευθερώνει κι όποιο στέλεχος επιθυμεί να κάνει το ίδιο. Είπε ότι δεν τέθηκε κανένα απολύτως ερώτημα από την εφημερίδα για το θέμα που ήθελαν να κάνουν πρωτοσέλιδο. Γι΄ αυτό και επέλεξε την μήνυση. “Εγώ πρώτος είχα ζητήσει την άρση της ασυλίας μου, όταν μου είχε κάνει μήνυση ο κ. Πάχτας”, κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση