GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη Νέα Υόρκη ο Τσίπρας για επαφές με Ερντογάν και ξένα funds

Οι επαφές με αμερικανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με στόχο την στήριξη της ελληνικής οικονομίας ενόψει της εξόδου της χώρας στις ...

Οι επαφές με αμερικανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με στόχο την στήριξη της ελληνικής οικονομίας ενόψει της εξόδου της χώρας στις αγορές, η επικοινωνιακή και διπλωματική προώθηση της Συμφωνίας των Πρεσπών καθώς και η συνάντηση του με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος θα μεταβεί στην Νέα Υόρκη την ερχόμενη εβδομάδα για να μετέχει στις εργασίες της 73ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ, Θανάσης Τσίτσας, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αφιχθεί στην Νέα Υόρκη με την σύζυγο του Μπέτυ Μπαζιάνα την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου. Στην ελληνική αποστολή θα μετέχουν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική, Γιώργος Χουλιαράκης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.

Στην πενθήμερη παραμονή του στην Νέα Υόρκη (23-28 Σεπτεμβρίου), ο Αλέξης Τσίπρας, θα εστιάσει σε επαφές με εκπροσώπους αμερικανικών funds, επενδυτικών σχημάτων (Βank of America, Morgan Stanley, Merrill Lynch κ.α) και αμερικανικών επιχειρήσεων. Αρωγός στην προσπάθεια να επικοινωνηθεί προς τις ξένες αγορές η αλλαγή σελίδας της ελληνικής οικονομίας μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια είναι η Ουάσιγκτον που θα στηρίξει αυτές τις επαφές ως συνέχεια της πετυχημένης αμερικανικής παρουσίας με εταιρείες κολοσσούς στην Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Στις επαφές του κ. Τσίπρα αλλά και της διπλωματικής αποστολής που τον συνοδεύει στις ΗΠΑ περίοπτη θέση έχει η Συμφωνία των Πρεσπών. Η Αθήνα επιχειρεί στην μεγαλύτερη ετήσια συνάντηση της παγκόσμιας διπλωματίας να αναδείξει το ρόλο της χώρας στην περιοχή των Βαλκανίων ως σταθεροποιητικού περιφερειακού παράγοντα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός στην μόνη διμερή επαφή του στο περιθώριο της 73ης Γενικής Συνέλευσης θα συναντηθεί για δεύτερη φορά μέσα σε 3 μήνες με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν σ’ ένα ραντεβού για το οποίο ακόμη εκκρεμεί η ημερομηνία τέλεση τους. Στο υπόλοιπο πρόγραμμα του περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων , η προσφώνηση του στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την ερχόμενη (28/9) και το ραντεβού με τον Γενικό Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες (27/9), η συμμετοχή του στη Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη Νέλσον Μαντέλα, η συμμετοχή του στην δεξίωση που θα παραθέσει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ στους αρχηγούς κρατών και πρωθυπουργούς με αφορμή την Γενική Συνέλευση, η ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο της Concordia και συνάντηση του με ομογενειακούς παράγοντες.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Κοτζιάς, που θα συνοδεύει τον κ. Τσίπρα κατά τις επαφές του, θα πραγματοποιήσει παράλληλα διαδοχικές διμερείς και πολυμερείς συναντήσεις με αρκετούς ομολόγους του, αλλά και αξιωματούχους άλλων χωρών. Ο κ. Κοτζιάς θα συναντηθεί με τους ομολόγους του (Κύπρου,Αλβανίας, Ινδονησίας, Ομάν, Μαρόκου, Αζερμπαιτζάν, Ιορδανίας,Λιβάνου,ΗΑΕ,Ισημερινού,Καζακστάν,Αρμενίας, Αιγύπτου, Περού, Κούβας, Ιαπωνίας, Σ.Αραβίας, Γεωργίας, Φιλιππίνων),με εκπροσώπους εβραικών οργανώσεων ενω θα συμμετέχει σε πολυμερείς συναντήσεις.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η τριμερής συνάντηση υπουργών Εξωτερικών Ελλάδος-Κύπρου-Αιγύπτου θα πραγματοποιηθεί στις 28/9 ενώ η τετραμερής Ελλάδας-Βουλγαρίας-Κροατίας-Ρουμανίας στις 26/9. Ο κ.Κοτζιάς έχει προγραμματιστεί να μιλήσει σε εκδήλωση της δεξαμενής σκέψης Council on Foreign Relations στις 27/9.

Πηγή: ant1news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση