GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσίπρας σε αμερικανικά funds: Προτεραιότητά μας η δημιουργία φιλοεπενδυτικού κλίματος

Τώρα είναι η ώρα για επενδύσεις που θα στηρίξουν τη δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ήταν το μήνυμα του Έλληνα πρωθυπου...

Τώρα είναι η ώρα για επενδύσεις που θα στηρίξουν τη δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ήταν το μήνυμα του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, κατά τις επαφές του στη Νέα Υόρκη με εκπροσώπους κορυφαίων τραπεζών των ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές. 

Ο Αλέξης Τσίπρας, για περισσότερη από μία ώρα είχε συνάντηση με επενδυτές, την οποία συντόνισε η Bank of America/Merrill Lynch. Στη συνάντηση, τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας συζήτησε με στελέχη επενδυτικών funds που δείχνουν ενδιαφέρον να επενδύσουν στη χώρα για την πορεία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν και γεωπολιτικά θέματα.

Έκανε εκτενή αναφορά στην ανάκαμψη των θεμελιωδών μεγεθών της ελληνικής οικονομίας «που πλέον διαμορφώνουν μια αισθητή βελτιωμένη εικόνα για τη χώρα και τις προοπτικές της», όπως σημείωσε. Υπογράμμισε επίσης ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει μετά από δύσκολα χρόνια, προσθέτοντας ότι η παρούσα κυβέρνηση ανέλαβε σε πολύ δύσκολες συνθήκες: με ρεκόρ ανεργίας, αποεπένδυση, ύφεση και έπειτα από μια πενταετία κατά την οποία χάθηκε το ένα τέταρτο του εθνικού πλούτου.

«Προτεραιότητά μας η δημιουργία φιλοεπενδυτικού κλίματος για την προσέλκυση σημαντικών παραγωγικών επενδύσεων που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας», τόνισε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπογραμμίζοντας ότι «σημαντικό στοιχείο σε αυτό το πλαίσιο είναι οι συνθήκες πολιτικής σταθερότητας που επικρατούν πλέον στη χώρα».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «οι μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα, θα συνεχιστούν απρόσκοπτα», με έμφαση σε αυτές που σχετίζονται με την ανάπτυξη και την παραγωγή νέου πλούτου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στη συζήτηση αναδείχθηκε και από τις δύο πλευρές ότι «ισχυρό χαρτί» της χώρας είναι ο κομβικός γεωστρατηγικός ρόλος της ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας σε μια περιοχή με μεγάλες προκλήσεις.

Προσθέτουν δε ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε για τη συμφωνία των Πρεσπών, η οποία, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, ανοίγει το δρόμο για την ενίσχυση των επενδύσεων και της οικονομικής συνεργασίας στα Βαλκάνια. Στο ίδιο πλαίσιο, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο σύνολο των πρωτοβουλιών που έχει πάρει η Ελλάδα και έχει καθοριστική παρουσία (τριμερείς, τετραμερείς, Σύνοδος Δυτικών Βαλκανίων κλπ).

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός είχε και δεύτερη συνάντηση πο διοργανώθηκε από τη Morgan Stanley, η οποία εξελίχθηκε στο ίδιο κλίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση