GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ! H (νυν υπουργός) Ζορμπά «αδειάζει» την (πρώην) Κονιόρδου...

Την προκάτοχό της στο υπουργείο Πολιτισμού αλλά και συνολικά την κυβέρνηση «αδειάζει» η Μυρσίνη Ζορμπά για την υπόθεση της παραχώρησης 1...

Την προκάτοχό της στο υπουργείο Πολιτισμού αλλά και συνολικά την κυβέρνηση «αδειάζει» η Μυρσίνη Ζορμπά για την υπόθεση της παραχώρησης 10.119 ακινήτων του Δημοσίου στο Υπερταμείο. Η καταγγελία του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων ότι στον κατάλογο βρίσκονται και αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία έχει προκαλέσει σάλο και οξύτατη πολιτική αντιπαράθεση.

Μιλώντας στο Θέμα 104,5 η νέα υπουργός Πολιτισμού παραδέχθηκε επί της ουσίας ότι «κακώς δεν υπήρξε πρόβλεψη να εξαιρεθούν τα μνημεία» από τη λίστα που δόθηκε προς αξιοποίηση στο Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων προσθέτοντας ότι «πρέπει να δούμε αν είναι κάτι που απειλεί τα μνημεία ή μια χρόνια ασθένεια του υπουργείου να μην έχει κτηματολόγιο».

Η κ. Ζορμπά είπε επί της ουσίας ότι για όλα φταίει ο νόμος του 2016, δηλαδή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση λέγοντας ότι «θα δούμε αν είναι απαραίτητο να ξεκαθαριστεί».

Ζήτησε, δε, «να τοποθετηθεί το ΥΠΟΙΚ που μας διαβεβαιώνει ότι δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα και δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω αυτό».

«Υποθέτω ότι η κυρία Κονιόρδου έκανε μια συνεννόηση με το ΥΠΟΙΚ αλλά δεν το ξέρω»πρόσθεσε για τη σύνταξη του καταλόγου το 2016.

«Και ο νόμος και η Βουλή που τον ψήφισε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που τον υπέγραψε, θεωρώ ότι δεν θα έβαζαν σε δοκιμασία κανένα αρχαιολογικό χώρο και χώρο που ανήκει σε πολιτιστική κληρονομιά και η οποία προστατεύεται συνταγματικά. Δημιουργήθηκε μια αίσθηση ανασφάλειας. Δεν ξέρω για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, υπάρχει ένα κενό με το κτηματολόγιο που δεν ολοκληρώνεται. Εκεί πρέπει να δώσουμε την προσοχή μας γιατί είναι έργο υποδομής» κατέληξε η κυρία Ζορμπά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση