GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O "Ζορμπάς" προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε Κιάτο - Βέλο: Γκρεμίστηκαν γέφυρες, διαλύθηκαν δρόμοι, έμειναν χωρίς νερό 15.000 κάτοικοι

"Έχουμε εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο υποδομών και συγκεκριμένα το εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης του Κιάτου έχει υποστεί μεγάλη κ...

"Έχουμε εκτεταμένες ζημιές στο δίκτυο υποδομών και συγκεκριμένα το εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης του Κιάτου έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η υδροδότηση στην πόλη και στα γύρω χωριά και ως εκ τούτου περίπου 15.000 κάτοικοι να έχουν μείνει χωρίς νερό", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος του Κιάτου Σπύρος Σταματόπουλος για τις ζημιές που προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας.

Όσον αφορά στην αποκατάσταση της βλάβης, ο κ. Σταματόπουλος λέει ότι "δεν προβλέπεται να γίνει άμεσα, γιατί οι βλάβες είναι πολλαπλές".

Σχετικά με τη ηλεκτροδότηση, ο Σπύρος Σταματόπουλος είπε ότι "έχει αποκατασταθεί σε μεγάλο μέρος του δήμου, ενώ μέσα στην ημέρα αναμένεται να αποκατασταθεί και η βλάβη στο ανατολικό Κιάτο".

Παράλληλα, ο δήμαρχος της πόλης ανέφερε ότι "το Κιάτο έχει κοπεί στα δύο, διότι έχουν γκρεμιστεί γέφυρες. Έχει υποστεί μεγάλες ζημιές η δημοτική και αγροτική οδοποιία, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πρόσβαση σε καλλιέργειες".

Στην συνέχεια ο Σπύρος Σταματόπουλος ανέφερε ότι "αυτό που καταγράφουμε σήμερα είναι οι ζημιές που έχουν υποστεί τα σπίτια και οι επιχειρήσεις" προσθέτοντας πως "σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, αυτές οι ζημιές είναι πολλές".

"Έχουμε ζητήσει από το υπουργείο Υποδομών να έλθουν αύριο κλιμάκια μηχανικών για να καταγραφούν άμεσα οι ζημιές, ώστε να υπάρξει γρήγορη αποκατάσταση, σε σπίτια, επιχειρήσεις και υποδομές", πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Σταματόπουλος τόνισε ότι "δεν έχει κατατεθεί αίτημα από κατοίκους για διαμονή σε ξενοδοχεία".

Ωστόσο, ο δήμαρχος Βέλου- Βόχας αναφερόμενος στις ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία, τόνισε: "Σήμερα μετράμε ζημιές και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε, σε πρώτη φάση, στις πολύ μεγάλες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί".

Όσον αφορά στην καταγραφή των ζημιών, ο Αννίβας Παπακυριάκος είπε ότι "οι τεχνικές υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει την πρώτη αποτύπωση των τεχνικών προβλημάτων σε όλα τα τοπικά και δημοτικά διαμερίσματα και σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, αυτά είναι μεγάλα" επισημαίνοντας ότι «αύριο ξεκινάμε την πιο λεπτομερή αποτίμηση των ζημιών στα σπίτια και μάλιστα έχουμε ήδη ενημερώσει σχετικά για υποβολή αιτήσεων από τους πληγέντες".

Επίσης, ο δήμαρχος είπε ότι "έχουμε υποβάλλει αιτήματα στην γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και στον στρατό, για διάθεση μέσων, ενώ αύριο αναμένεται να έλθουν κλιμάκια μηχανικών από την γενική γραμματεία Υποδομών για να δουν τις ζημιές και εκτιμώ ότι θα προχωρήσουμε πολύ γρήγορα".

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι "με την βοήθεια της γενικής γραμματείας Υποδομών και της Περιφέρειας, εκτιμώ ότι οι διαδικασίες για την αποκατάσταση θα προχωρήσουν γρήγορα".

Σχετικά με την ηλεκτροδότηση, ο Αννίβας Παπακυριάκος είπε ότι "δεν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα", τονίζοντας ότι "δεν έχουν υποβληθεί αιτήματα από κατοίκους για διαμονή σε ξενοδοχεία".

Κλείνοντας, ο δήμαρχος τόνισε ότι "ο κόσμος πρέπει να δείξει υπομονή και ψυχραιμία", ενώ χαρακτήρισε "πρωτοφανές" το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε το δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση