GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φωτίου: Η έπαρση που έχουν στη ΝΔ δεν θα τους βγει σε καλό - Τι είπε για τους παιδικούς σταθμούς

«Το πρόγραμμα για τους παιδικούς σταθμούς έχει δύο φάσεις, σε μια εβδομάδα θα ανοίξει η δεύτερη φάση. Σε αυτή έχουμε πει κατηγορηματικά ό...

«Το πρόγραμμα για τους παιδικούς σταθμούς έχει δύο φάσεις, σε μια εβδομάδα θα ανοίξει η δεύτερη φάση. Σε αυτή έχουμε πει κατηγορηματικά ότι όλες οι υπάρχουσες διαθέσιμες θέσεις βρεφονηπιακών σταθμών είτε δήμων είτε ιδιωτικών θα καλυφθούν με voucher. Άρα ουδείς λόγος ανησυχίας. Δεν θα μείνουν πολλά παιδιά απ΄εξω, αλλά όταν εμείς παραλάβαμε 80.000 θέσεις voucher και δώσαμε πέρυσι 120.000 θέσεις έχουμε μια αύξηση 50% σε συνθήκες ασφυξίας. Επί παραδείγματι 160 δήμοι δεν έχουν παιδικούς σταθμούς, ενώ 33 δήμοι έχουν πλεόνασμα. Οι προσδοκίες μου φέτος ήταν να υπάρξουν θέσεις για 10.000 παιδιά» ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Δημήτρη Καμπουράκη και του Βασίλη Λυριτζή.
«Η λογική της ΝΔ είναι άλλη και προσπαθεί να την κρύψει επιμελώς λέγοντας δήθεν ότι θα κάνει τα μέτρα που λέει. Η ΝΔ από το πρωί μέχρι το βράδυ εύχεται οι Θεσμοί να μη μας επιτρέψουν να εφαρμόσουμε τη μη μείωση των συντάξεων γιατί ξέρουν ότι αυτό θα είναι η επιτομή της κατάρρευσης των fake news που φτιάχνουν και της κατατρομοκράτησης εδώ και των συνταξιούχων. Εδώ είμαστε δύο κόσμοι πολλοί διαφορετικοί για τις συντάξεις. Ο κ. Καραγκούνης αποκάλυψε αφελώς ότι θα εφαρμόσουν το σύστημα Πινοσέτ και τώρα προσπαθούν να το μαζέψουν. Τι λέει αυτό το σύστημα; Από την επόμενη που θα το φτιάξει οι εργαζόμενοι δεν θα πληρώνουν πια για την επικουρική σύνταξη των 2.5 εκατομμυρίων συνταξιούχων και θα φτιάχνουν τον προσωπικό τους κουμπαρά. Ποιος θα πληρώνει γι αυτούς τους συνταξιούχους; Ο κανένας. Άρα καταργεί την επικουρική σύνταξη. Δεν το λέει του ελληνικού λαού, αλλά θα του το πούμε εμείς και θα το καταλάβει. 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι δεν θα έχουν επικουρική σύνταξη εάν ο κάθε εργαζόμενος σήμερα κάνει τον δικό του κουμπαρά. Αυτό είναι μια ιστορία, μας την έφεραν ότι δήθεν είναι στην Ευρώπη. Η Ευρώπη έχει ισχυρά ταμεία με μεγάλα μαξιλαράκια. Βρήκαμε ένα σύστημα που δεν μπορούσαμε να δώσουμε συντάξεις, δεν το έχουμε ξεχάσει αυτό. Ένα δισ. ευρώ ήταν το έλλειμμα του ΕΦΚΑ πέρυσι και καταφέραμε με τον τρόπο που νοικοκυρέψαμε τα πάντα όχι μόνο να καλύψουμε το 1 δισ. αλλά να έχουμε και πλεόνασμα 700 εκατ. ευρώ. Φέτος θα έχουμε μεγαλύτερο πλεόνασμα. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι θα έχουμε κουμπαρά καλύτερες συντάξεις» πρόσθεσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης .
«Σήμερα με την υπεραπόδοση του ΕΦΚΑ μπορούμε να προχωρήσουμε στην ελάφρυνση του 15% και ήδη προχωρήσαμε με τις δύο παροχές που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός. Το να διορθώνουμε πράγματα στα οποία υπήρξαν προβλήματα όχι μόνο δεν είναι παροχολογία αλλά είναι και ευθύνη κάθε κυβέρνησης» συνέχισε η κ. Φωτίου.
«Πρώτη φορά ακούω μια ανεύθυνη αντιπολίτευση να λέει από το πρωί μέχρι το βράδυ "όχι δεν θα διορθώσετε τις αδικίες και θα έρθω να το κάνω εγώ σωστά". Τότε γιατί δεν το έκαναν τόσα χρόνια; Ελπίζω να κλείσουμε 4,5 χρόνια διακυβέρνησης. Στα σαράντα χρόνια που κυβερνούσαν όσοι μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση, τα 4,5 χρόνια της δικής μας διακυβέρνησης δεν είναι ούτε το 10%» υπογράμμισε.
«Δεν αρνηθήκαμε ποτέ μεγάλα μέτρα που έγιναν για το κοινωνικό κράτος.Παραλάβαμε ένα κράτος που όλα αυτά τα μεγάλα που έγιναν στο παρελθόν κατέρρευσαν. Οι ίδιοι που τα έκαναν δυστυχώς μαζί με τη ΝΔ τα χάλασαν. Δεν άφησαν τίποτα από το ΕΣΥ, το στήνουμε ξανά στα πόδια του. Δεν είναι έτσι εύκολο, η πραγματικότητα είναι ότι ανοίγουν τα σχολεία με βιβλία και δασκάλους, ένα πράγμα το οποίο ήταν καθήκον κάθε κυβέρνησης, μόνο εμάς υλοποιείται. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Θα μου πείτε εάν μας κατέστρεψαν ή δεν μας κατέστρεψαν; Και για τη φορολογία βεβαίως επιχειρήθηκε φόρος επιτηδεύματος. Τι πρόβλημα έχει η ΝΔ; Δεν το έχω καταλάβει.Για την επιδότηση ενοικίου δεν το έχω καταλάβει. Και για την αύξηση του υποκατώτατου και του κατώτατου μισθού δεν το έχω καταλάβει. Η διαφορά μας είναι ότι εμείς κυβερνάμε και θα κυβερνάμε ακόμη τους επόμενους μήνες οπωσδήποτε. Αυτή η έπαρση που έχουν ότι είναι οι Πρωθυπουργοί της αύριον δεν θα τους βγει σε καλό» κατέληξε.
Ακούστε το ηχητικό

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση