GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φίλης: Για μερικά χρόνια ακόμα οι ουρές των μνημονίων θα καθορίζουν τις πολιτικές – Υπάρχουν περιθώρια, αλλά υπάρχουν και πλαίσια

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. "Πρώτον, ο...

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
"Πρώτον, ο Πρωθυπουργός όταν εξαγγέλλει όσα εξαγγέλλει, που βελτιώνουν και ανακουφίζουν φορολογικά και άλλα μέτρα, το κάνει με βάση την εκτίμηση ότι η οικονομία πάει καλά και συνεπώς επιτρέπεται τώρα να μιλήσουμε όχι στον αέρα, αλλά βάσιμα για κάποιες ελαφρύνσεις. Ο κ. Μητσοτάκης αντιθέτως, περιγράφει μια οικονομία, η οποία πάει κατά διαβόλου, καταστροφολογεί και την ίδια στιγμή προτείνει τις ίδιες ή παρεμφερείς και περισσότερες παροχές και εξαγγελίες από ότι ο Πρωθυπουργός. Αυτό είναι μια αντίφαση. Ή η οικονομία πηγαίνει καλά και συνεπώς βασίμως και όχι στον αέρα μπορούμε να έχουμε βελτιώσεις στη ζωή των πολιτών και μέτρα ή δεν πάει καλά και δεν μπορούμε να έχουμε βελτιώσεις. Σε αυτό είναι ανοικτός ο κ. Μητσοτάκης και πρέπει να απαντήσει" ανέφερε.
"Τώρα λέει (ο κ. Μητσοτάκης) θα κάνω αυτά. Πώς θα τα κάνει αυτά αφού λέει ότι η οικονομία πάει κατά διαόλου; Αυτό είναι ένα κρίσιμο ερώτημα. Το καταλαβαίνει ο πολίτης. Δεν λέω ότι όσα λέει η κυβέρνηση θα γίνουν, μπορεί και εκεί να έχει αμφιβολία ο πολίτης, το καταλαβαίνω. Αλλά αν έχει μία φορά αμφιβολίες για όσα λέει η κυβέρνηση, πόσες μπορεί να έχει για όσα λέει ο κ. Μητσοτάκης; Είναι θέμα αξιοπιστίας των κομμάτων" συμπλήρωσε.
"Δεύτερον, είναι σαφές ότι ζούμε σε μία περίοδο, για μερικά χρόνια ακόμα μέχρι το 2022 σίγουρα, όπου οι ουρές των μνημονίων καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις πολιτικές που ακολουθούν οι κυβερνήσεις. Υπάρχουν περιθώρια να κάνεις επιλογές, αλλά όμως υπάρχουν και πλαίσια" τόνισε.
"Ο κ. Μητσοτάκης έκανε φιλότιμη προσπάθεια να πείσει ότι απευθύνεται στους μη προνομιούχους. Είναι μια πολιτική των λίγων που στοχεύει στους πολλούς. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα με τη στρατηγική της ΝΔ" δήλωσε.
"Η κυβέρνηση δεν διολισθαίνει σε παροχολογία. Είναι μετρημένα τα όσα λέει, είναι στη βάση στόχων που έχουν συμφωνηθεί και με τους δανειστές, εννοώ το θέμα του δημοσιονομικού χώρου που δημιουργείται τα επόμενα χρόνια, και προσπαθεί να πει ότι θα γίνουν ορισμένα πράγματα. Θέλετε να το πείτε παροχές; Όπως θέλετε πείτε το. Κοινωνικά μέτρα" υπογράμμισε.
Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις απάντησε "πιστεύω ότι το παιχνίδι είναι ανοικτό και νομίζω ότι ο τρόπος με τον οποίο μπορεί η κυβέρνηση να πετύχει μια νίκη στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η επιμονή στο πρόγραμμά του και η προσπάθεια συγκεκριμένα και όχι στα λόγια μόνο, με πράξεις που να λαμβάνουν υπόψιν και τον κοινωνικό πόνο που υπάρχει, να τεκμηριώσουμε την πορεία μιας ανάπτυξης που θα σέβεται τον άνθρωπο. Νομίζω ο κ. Μητσοτάκης ποντάρει η κούραση από μία κυβέρνηση. Δυστυχώς για αυτόν δεν έχουμε κούραση από μία κυβέρνηση, την οποία εισπράττει ευθύγραμμα ένα άλλο κόμμα, υπάρχει μια κρίση γενικότερη και πιστεύω όπως τρεις φορές με το δημοψήφισμα, κατάφερε να πείσει ο ΣΥΡΙΖΑ την κοινωνία και τώρα θα μπορέσει να πείσει ότι είναι μια λύση αναγκαία για να βγούμε με οριστικό τρόπο από την κρίση".
"Βλέπω στις δημοσκοπήσεις δεν έχει κερδίσει η ΝΔ από αυτή την πολιτική σχετικά με το θέμα των Πρεσπών. Δείχνει μια στασιμότητα σε όλες τις δημοσκοπήσεις, ούτε έχει χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση από το Μακεδονικό. Άλλα θέματα θα κρίνουν κατά τη γνώμη μου την ψήφο των πολιτών και αυτό είναι κυρίως η πορεία της οικονομίας" κατέληξε.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση