GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορκίδης: Θα πρέπει να χαλαρώσουν τα κριτήρια ένταξης στον εξωδικαστικό μηχανισμό

"Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Κοστέλο μας επισήμανε με έμφαση ότι η Ελλάδα έχει υποχρεώσεις, δεσμεύσεις και μετά τα μνημ...

"Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Κοστέλο μας επισήμανε με έμφαση ότι η Ελλάδα έχει υποχρεώσεις, δεσμεύσεις και μετά τα μνημόνια. Υπάρχει μία συμφωνία του Ιουνίου που πρέπει να τηρηθεί για να μπορέσουμε όλες οι πλευρές να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας και τις υποσχέσεις μας", δήλωσε στον Realfm 97,8 ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης με αφορμή τη συνάντηση που είχε την Τρίτη η ΕΣΕΕ με τους θεσμούς.
Παράλληλα, ο κ. Κορκίδης δήλωσε ότι "ήταν ξεκάθαρη η θέση μας για την αύξηση του κατώτατου μισθού. Είμαστε υπέρ της διαδικασίας που τηρήθηκε στην Πορτογαλία και ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε μέσα σε μία τριετία. Μία αντίστοιχη διαδικασία πρέπει να ακολουθήσει και η Ελλάδα. Εστιάσαμε την προσοχή μας στην υπερφορολόγηση που δέχεται η μικρομεσαία επιχείρηση. Δώσαμε έμφαση στο γεγονός ότι προτεραιότητα είναι να επιτευχθούν οι στόχοι για να μας επιτρέψει η τρόικα, οι θεσμοί , την εφαρμογή των δύο δις αντίμετρα που είναι ανάσα για εμάς".
Για τη φορολογία , ο κ. Κορκίδης εκτίμησε ότι''δεν φάνηκε να τους συγκινεί η μείωση της φορολογίας από 29% στο 26% για τους συνεπείς φορολογούμενους και επιχειρήσεις. Μας είπαν ότι παρά τους υψηλούς συντελεστές επιτυγχάνονται οι στόχοι".
Αναφερόμενος στον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ο κ. Κορκίδης επισήμανε ότι ''77 επιχειρήσεις έχουν μπει στον εξωδικαστικό . Θα πρέπει να χαλαρώσουν τα κριτήρια ένταξης. Ο κόσμος περιμένει απ' έξω και προσπαθούν να μπουν από έναν φεγγίτη'', τονίζοντας ότι '' οι θεσμοί θα κοιτάξουν τον μηχανισμό μήπως δώσουν τη δυνατότητα σε περισσότερους να ενταχθούν στον εξωδικαστικό".
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση