GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κυρίτσης: Η περίπτωση Κωστόπουλου έχει τα χαρακτηριστικά της αυτοδικίας και του λιντσαρίσματος

Στον θάνατο του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου που έχασε τη ζωή του έξω από το κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο ...

Στον θάνατο του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου που έχασε τη ζωή του έξω από το κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.
“Είναι δύο φαινόμενα, το ένα είναι η αυτοδικία και η θέση την οποία μπορεί να έχει και δεν πρέπει να έχει στην κοινωνία μας όπως και σε οποιαδήποτε σύγχρονη κοινωνία και το δεύτερο είναι το λιντσάρισμα. Δύο σε έναν πεσμένο, τρεις σε έναν πεσμένο, πρέπει να τραβάμε μία ηθική γραμμή σε αυτά τα ζητήματα” είπε ο κ. Κυρίτσης.
“Η περίπτωση Κωστόπουλου έχει αυτά τα δύο χαρακτηριστικά πολύ τονισμένα και τονίζονται και από τους υπέρμαχους της αυτοδικίας. Το ένα είναι το ζήτημα αυτοδικία, το δεύτερο είναι το ζήτημα λιντσάρισμα... Το συναίσθημα του φόβου είναι ένα καλλιεργημένο συναίσθημα” σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:
“Σε τέτοια ζητήματα, ειδικά άμα έχει πεθάνει κάποιος πρέπει να είμαστε λιγότερο πρόχειροι. Εγώ ας πούμε δεν είπα ότι τον σκότωσαν με κλωτσιές. Είπα για αυτοδικία και λιντσάρισμα. Πρέπει να προσέχουμε σε αυτές τις περιπτώσεις τι λέμε”.
Αναφερόμενος στους δημοσιογράφους της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» που κρατήθηκαν με την αυτόφωρη διαδικασία έπειτα από μήνυση του Πάνου Καμμένου για δημοσίευμα της εφημερίδας, ο κ. Κυρίτσης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι “αυτό το ζήτημα το έχουμε ζήσει διαχρονικά, είναι καιρός να αλλάξει το ζήτημα του αυτοφώρου, αλλά ταυτόχρονα νομίζω ότι πρέπει να μπουν και κάποια όρια τα οποία πρέπει να υπάρχουν και στο όταν κανείς γράφει, πώς το γράφει και πώς το τεκμηριώνει. Και εγώ ως δημοσιογράφος λέω ότι το ζήτημα του αυτοφώρου πρέπει να αλλάξει”.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση