GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ζαχαράκη: Η κυβέρνηση στηρίζεται στη λογική της είσπραξης χωρίς να κοιτάζει τον παρονομαστή της ανάπτυξης

"Δεν υπάρχει καμία έξοδος. Το μέλλον θα ήταν η πρόσβαση στις αγορές. Αυτό διατείνονταν κάποιοι που χάσαμε την ποσοτική χαλάρωση, που...

"Δεν υπάρχει καμία έξοδος. Το μέλλον θα ήταν η πρόσβαση στις αγορές. Αυτό διατείνονταν κάποιοι που χάσαμε την ποσοτική χαλάρωση, που έβρεχε χρήμα σε όλη την Ευρώπη τρία χρόνια. Προφανώς κάτι έχει το πρόγραμμα και αυτοί που το εφάρμοσαν, το εφάρμοσαν με φοροεισπρακτική λογική και καθόλου αναπτυξιακή. Γι΄αυτό μπορούμε να γίνουν τα πράγματα διαφορετικά", δήλωσε στον Realfm η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη.
"Έχεις μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που στηρίζεται στη λογική της είσπραξης και τη συγκέντρωση του υπερπλεονάσματος χωρίς να κοιτάζει καθόλου τον παρονομαστή της ανάπτυξης. Η ανάπτυξη δεν είναι κάτι απρόσωπο για τον πολίτη. Η ανάπτυξη είναι νέα δουλειά για τον ίδιο και το παιδί του. Αυτά που κάποιοι τα θεωρούν κενό γράμμα, δεν έκαναν κάτι για να τα εφαρμόσουν", πρόσθεσε η κ. Ζαχαράκη τονίζοντας ότι ''αν χαιρόμαστε ότι ένας νέος εργαζόμενος θα χτίσει τη ζωή του με 320 ευρώ, τότε να δούμε ξανά τι σημαίνει ο εργασιακός βίος".
Αναφερόμενη στην αύξηση του κατώτατου μισθού τόνισε ότι "είμαστε υπέρ της λελογισμένης αύξησης, όμως αυτή δεν μπορεί να είναι μεμονωμένη μία συμφωνία με τον εργαζόμενο. Θα πρέπει να υπάρχει μία συμφωνία όλων των κοινωνικών εταίρων. Ακόμη και αν επιβάλεις την αύξηση του κατώτατου μισθού σε μία επιχείρηση που δεν μπορεί να το αντέξει, θα έχει την αντίθετη έκβαση".
Παράλληλα, για τις συντάξεις εκτίμησε ότι ''το να ρίξεις τις εισφορές είναι πολύ σημαντικό. Αυτό που έκανε ο κ. Πετρόπουλος και αντίστοιχα οι υπουργοί, η κ. Αχτσιόγλου και ο κ. Κατρούγκαλος τα τελευταία 3,5 χρόνια, είναι να βλέπουμε μία πρακτική μείωση στις συντάξεις. Έχουν γίνει 21 φορές μείωση συντάξεων, έχει κοπεί το ΕΚΑΣ".
Επίσης, αναφορικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος με αυξημένη πλειοψηφία, η κ. Ζαχαράκη υποστήριξε ότι ''ακόμη και η ΝΔ να πετύχει την αυτοδυναμία, θα αναζητήσουμε τις συμμαχίες εντός της Βουλής.Όλοι έχουν καταλάβει ποια είναι η ζοφερή πραγματικότητα μίας ανακύκλωσης και η δυνατότητα να ζήσουμε ένα σταθερό εκλογικό κύκλο που σημαίνει πολιτική σταθερότητα".
"Αν είχαν γίνει εκλογές νωρίτερα, το τρίτο μνημόνιο δεν θα είχε έρθει, δεν θα είχαμε ζήσει όλο αυτό το κομμάτι μίας εσωτερικής διαπραγμάτευσης η οποία έφτασε να πληρώνουμε δισεκατομμύρια και να χάνουμε δυνητικό ΑΕΠ. Και σίγουρα δεν θα είχαμε ούτε«νόμους Παρασκευόπουλου» ούτε«νόμους Κατρούγκαλου» ούτε στο τέλος να πηγαίνουμε στη γωνία διαπραγματεύσεων με εταίρους όλων των εθνικοτήτων και να δεχόμαστε τα πάντα αβίαστα", ανέφερε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.
Τέλος, η κ. Ζαχαράκη κατέληξε λέγοντας: "όλο αυτόν τον καιρό πάρα πολύς κόσμος συγκεντρώνεται γύρω από τη ΝΔ, το οποίο με συγκινεί. Εμείς θα προσφέρουμε τις επιλογές ανανέωσης από νέους και φρέσκους ανθρώπους και ο κόσμος με την ψήφο, δημοκρατικά, θα τους επιλέξει ή όχι".
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση