GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Reuters: Δεν υπάρχει ακόμα καμία συμφωνία των δανειστών με την Αθήνα για τις συντάξεις

"Δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία των δανειστών με την Αθήνα για τις συντάξεις" τονίζει το Reuters σε δημοσίευμά του. Ευρωπαϊκ...

"Δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία των δανειστών με την Αθήνα για τις συντάξεις" τονίζει το Reuters σε δημοσίευμά του. Ευρωπαϊκή πηγή που επικαλείτο το ΑΠΕ- ΜΠΕ νωρίτερα, έλεγε ότι οι Θεσμοί δεν μιλούν πλέον για αναβολή του μέτρου περικοπής των συντάξεων, αλλά για ακύρωσή του.

Το Reuters επικαλείται δύο πηγές. Η πρώτη υποστηρίζει ότι η εικασία πως οι δανειστές συμφώνησαν με την ελληνική θέση για τις συντάξεις είναι πρώιμη, υπογραμμίζοντας ότι "πρέπει να γίνει ακόμα πολλή δουλειά".

Η δεύτερη πηγή είπε ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση και δεν έχει υπάρξει καμία κατάληξη στη διαπραγμάτευση για το συνταξιοδοτικό σύστημα.

Στο Reuters αναφέρεται επίσης, ότι οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας, πιθανόν "παγώνουν" την άμεση έγκριση για αναστολή του μέτρου περικοπών των συντάξεων από την έναρξη του νέου έτους, καθώς ολοκλήρωσαν την πρώτη τους αποστολή στην Αθήνα στο πλαίσιο της εποπτείας μετά το πρόγραμμα.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, η Αθήνα υποστηρίζει ότι διαθέτει αρκετό δημοσιονομικό περιθώριο προκειμένου να αναστείλει την περικοπή των συντάξεων έως και 18% από τον Ιανουάριο, διατηρώντας παράλληλα σε υγιή πορεία τα δημοσιονομικά της.

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι «η Ελλάδα θέλει να αποτρέψει τις περικοπές των συντάξεων, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ αλλά αυτό θα εξαρτηθεί επίσης από την αναθεώρηση του προϋπολογισμού της από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα μέσα Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση