GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βάση για τους S-400 κατασκευάζει η Άγκυρα παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις των ΗΠΑ

Ουάσιγκτον, του Θανάση Κ. Τσίτσα Βάση στην οποία θα εγκατασταθεί το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400 άρχισε να κατασκευάζει η Άγκυρα...

Ουάσιγκτον, του Θανάση Κ. Τσίτσα

Βάση στην οποία θα εγκατασταθεί το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400 άρχισε να κατασκευάζει η Άγκυρα παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις των ΗΠΑ να μην προχωρήσει στην αγορά γιατί θα επιδείνωνε τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC η πληροφορία ότι η Τουρκία κατασκευάζει βάση, όπου θα εγκατασταθεί ρωσικό πυραυλικό σύστημα, προέρχεται από πηγή που έχει γνώση έκθεσης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για το ζήτημα.

Η έκθεση αυτή περιλαμβάνει δορυφορικές εικόνες της βάσης εκτόξευσης και αποθηκών, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, που δήλωσε πως η κατασκευή είναι συμβατή με το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400.

Η συμφωνία της Άγκυρας με τη Μόσχα για την αγορά των πυραύλων S-400 προβλέπεται να υλοποιηθεί μέσα στο 2019 και είχε προκαλέσει τις ανησυχίες του ΝΑΤΟ, που δεν βλέπει ευνοϊκά την διεύρυνση της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στην περιοχή.

Το σύστημα S-400 θεωρείται ότι έχει μεγαλύτερο βεληνεκές από το αμερικανικό ΤHAAD, ενώ κοστίζει αρκετά φθηνότερα.

Προβλέπεται ότι το σύστημα S-400 θα είναι επιχειρησιακά έτοιμο μέχρι το 2020. Η εξέλιξη αυτή γίνεται ενώ το Κογκρέσο πρόκειται να αποφασίσει για την ακύρωση της πώλησης μαχητικών F-35 στην Τουρκία.

Ερωτηθείς χθες σχετικά, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις δήλωσε ότι γίνονται εντατικές διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Πηγή ρεπορτάζ: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση