GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δολοφόνησαν τον μυθικό Κομαντάντε “Samuelito”... ¡Hasta la Victoria Siempre!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Λαοί χωρίς μνήμη, δεν έχουν μέλλον » Ανδρέας Παπανδρέου Δολοφονήθηκε στην Κολομβία, από το...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Λαοί χωρίς μνήμη, δεν έχουν μέλλον»
Ανδρέας Παπανδρέου

Δολοφονήθηκε στην Κολομβία, από το...
αμερικανοκίνητο καθεστώς των ναρκέμπορων, ο μυθικός Αντάρτης του Ejército de Liberación Nacional - ELN (Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού) Jacob David Acuña Gelis, γνωστός ως Κομαντάντε “Samuelito”.

Ο ΚομαντάντεSamuelito” πέρασε από τη Βενεζουέλα, όπου είχε μεταβεί για λογαριασμό και καθήκοντα της οργάνωσης του και άοπλος δεν αντιμετωπίστηκε κατά μέτωπο, ούτε συνελήφθη αλλά δολοφονήθηκε από ελεύθερο σκοπευτή.
Μέλος της Εθνικής Καθοδήγησης του ELN και μέλος της οργάνωσης εδώ και τριάντα χρόνια ήταν μυθικός ήρωας για τους αγωνιστές της Λευτεριάς, σύμβολο αγώνα.
Ατρόμητος και δράσεις με σημείο αναφορά τον Τσε. Σύμφωνα με συντρόφους του δεν αρνήθηκε ποτέ καθήκοντα που του ανατέθηκαν, ακόμη και επιχειρήσεις που τον ανέμενε ο θάνατος, τον οποίο δεν φοβήθηκε ποτέ.Ήταν ο άνθρωπος εμπιστοσύνης του Κομαντάντε Nicolás Bautista, “Gabino”, του Καπετάνιου -πολιτικού αρχηγού- του ELN.

Το καθεστώς των ναρκέμπορων της Κολομβίας, σε μια παράσταση αντίστοιχη μ' αυτή της δολοφονίας του Τσε κι επίδειξης πυγμής ανακοίνωσε σε "συνέντευξη" τύπου τη δολοφονία του Κομαντάντε, αλλά σ' αυτή την περίπτωση είχε τυλιγμένο με σεντόνια το θύμα μπροστά στους δολοφόνους του.

H.E. Juan Manuel Santos, President of the Republic of Colombia, with SI President George Papandreou and SI Secretary General Luis Ayala
Τι τραγική ειρωνεία... ο γιος του Ανδρέα Παπανδρέου, του Αρχηγού του ΠΑΚ κι Ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, του "Ανδρέα των Εθνικοαπελευθερωτικών Κινημάτων", σε στενή συνεργασία με όλα τα Εθνικοαπελευθερωτικά Κινήματα της Λατινικής Αμερικής, ο Γιώργος Παπανδρέου επανεξελέγη πρόεδρος της "σοσιαλιστικής διεθνούς" στις 4 Μάρτη 2017 στην Καρταχένα της Κολομβίας.

Οι σημερινοί "σοσιαλιστές" του Γ. Παπανδρέου, το αδελφό κόμμα αυτών των "σοσιαλιστών" είναι το Colombian Liberal Party (Φιλελεύθερο Κόμμα Κολομβίας), που συμμετείχε στην κυβέρνηση και φιλοξένησε το  "συνέδριο σοσιαλιστών" με τη συμμετοχή του "δημοκράτη" προέδρου της χώρας, όπου και επανεξέλεξαν πρόεδρο το γιο του Ανδρέα, σε μια επιχείρηση ξεπλύματος του καθεστώτος ναρκέμπορων.

Μια ζωή Επαναστάτης κι Επανάσταση
Ο Jacob David Acuña Gelis είχε γεννηθεί στις 28 Ιούλη 1960 στη Sahagún (Córdoba).
Το 10ο παιδί από τα 13 των πάμπτωχων αγροτών γονιών του, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το χωριό τους και το βιός τους, κάτω από τις απειλές των παραστρατιωτικών οργανώσεων που δρούσαν στην περιοχή και να καταφύγουν, να βρουν καταφύγιο στις συνοικίες από παράγκες που αναπτυσσόταν στην Καρταχένα (εκεί που πέρυσι έγινε το συνέδριο των "σοσιαλιστών") και μετατρεπόταν οι πλούσιες συνοικίες σε τουριστική πόλη για τους κατέχοντες τον πλούτο.
Τότε ο  “Samuelito” ήταν 12 χρόνων.
Μαθητής Γυμνασίου συμμετέχει στο σπουδαστικό κίνημα εναντίον του καταπιεστικού καθεστώτος για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση.
Συμμετέχει σε πολιτιστικές κι αθλητικές δραστηριότητες. Ήταν υπέροχος τραγουδιστής και "συνθέτης" τραγουδιών αντίστασης. Ξετρελαινόταν με την "Nueva Trova Cubana", εκείνο το πολιτιστικό και μουσικό κίνημα που αναπτύσσεται στην Κούβα στα τέλη του '70 - αρχές του '80.
Τραγουδούσε κι απήγγειλε στίχους τραγουδιών των Pablo Milanés, Facundo Cabral, Silvio Rodríguez, Víctor Jara και Mercedes Sosa. Λάτρευε τη Λογοτεχνία και το σκάκι.
Ήταν σαγηνευμένος λάτρης του Che Guevara.
Αρνιόταν κατηγορηματικά στις παρέες του να πίνει coca cola και να φοράει jeans.
Στο Πανεπιστήμιο στην πρώτη γραμμή των φοιτητικών αγώνων για καλύτερη Παιδεία. Πρωτοετής στην Ψυχολογία συλλαμβάνεται, βασανίζεται και φυλακίζεται από το καθεστώς.
Σε μια συνέντευξη του στον δημοσιογράφο David Ruiz, έχει επισημάνει:
Έρχομαι από την Καρταχένα, αλλά για την αγάπη προς το λαό μου πήρα τα όπλα κι εκπαιδεύτηκα στη ζούγκλα για μην κάνω ούτε ένα βήμα πίσω. Πάντα όρθιος, ή πλαγιαστός, αλλά ποτέ γονατιστός”.
Το 1986 περνάει οριστικά στον ένοπλο αγώνα στα βουνά της Κολομβίας, στα χνάρια του Τσε.
Ο στρατός των ναρκέμπορων είχε στις πρώτες θέσεις το στόχο δολοφονίας του Κομαντάντε
Jacob Gelis, παρά την δήθεν εκκεχειρία και τις προσπάθειες της Κούβας για ειρηνευτική συμφωνία στην Κολομβία.
Οι μυστικές υπηρεσίες της Κολομβίας και των ΗΠΑ ακολουθούσαν συνεχώς κι αδιάλειπτα κάθε του κίνηση.
Τη στιγμή της δολοφονίας του ο “Samuelito” ήταν άοπλος και με πολιτική περιβολή. Οι δυνάμεις ασφαλείας παραβίασαν ακόμη τις διεθνείς συμβάσεις με την από μακρυά δολοφονία του με ελεύθερο σκοπευτή.


«Η "Διεθνής των Γκεβαριστών" (Internazionale Guevarista) καταγγέλλει γι' αυτή τη δολοφονία την κυβέρνηση της Κολομβίας.
Ο αγώνας του “Samuelito”, όπως κι όλων των συντρόφων του ELN, αργά ή γρήγορα θα δώσει τα φρούτα αυτής της πάλης.
Σε χαιρετούμε με την κραυγή ¡Hasta la Victoria Siempre!
Από τη ζούγκλα της Κολομβίας “Daniel”, “Valeria”, “Libertad”.
31 Αυγούστου 2018»

Σημ. Η Ευρωπαϊκή "αριστερά" έχει πολύ σοβαρότερα προβλήματα ν' αντιμετωπίσει, για ν' αφιερώσει δύο λόγια για τα Εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα.
Ειδικά σήμερα δίνει τους αγώνες της για "περισσότερη Ευρώπη", για "ανοιχτά σύνορα", για τις υιοθεσίες από τους ομοφυλόφιλους, την αλλαγή φύλλου στα 15, να φύγει ο "αιμοσταγής δικτάτορας Άσαντ", να στραγγαλιστεί η "ακροδεξιά, ρατσιστική κι ομόφοβη" νέα ιταλική κυβέρνηση, να δικαιωθεί επιτέλους το αναφαίρετο δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού στους Σκοπιανούς και το δίκιο να γίνει πράξη με τη Β. Μακεδονία του Σόρος και τόσα άλλα.
Την πρώτη απάντηση οι ιμπεριαλιστές κι οι λακέδες τους για τον “Samuelito” θα την πάρουν σύντομα: Ξεκίνησε η «Αυγή της Ιντλέμπ»... Μητέρα των μαχών!


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση