GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Καρφιά» του SPD σε Ζεεχόφεν και Μάασεν με αφορμή τα επεισόδια στο Κέμνιτς

Η επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) Αντρέα Νάλες αμφισβήτησε το εάν και κατά πόσον ο επικεφαλής της υ...

Η επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) Αντρέα Νάλες αμφισβήτησε το εάν και κατά πόσον ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών και ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας έχουν την πρόθεση να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, σχολιάζοντας το πώς αντέδρασαν στις πρόσφατες διαδηλώσεις και τα επεισόδια στα οποία πρωτοστάτησε η άκρα δεξιά στο Κέμνιτς.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών Γκέοργκ Μάασεν τόνισε ότι δεν υπάρχει καμιά απόδειξη πως είναι αυθεντικό ένα βίντεο που καταγράφει ρατσιστικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων στην Κέμνιτς, υποστηρίζοντας σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Bild που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή πως έχει «καλούς λόγους να πιστεύει πως επρόκειτο για εσκεμμένη παραπληροφόρηση».

Ενώ την Πέμπτη, μία εβδομάδα και πλέον μετά το ξέσπασμα των ταραχών, ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ αποκάλεσε την υποδοχή προσφύγων και μεταναστών στη Γερμανία «τη μητέρα όλων των πολιτικών προβλημάτων» που αντιμετωπίζει η χώρα.

Για πολλούς, η έκφραση την οποία χρησιμοποίησε ο Ζεεχόφερ φωτογράφιζε την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, η οποία έχει το προσωνύμιο Mutti («μητέρα»).

«Οι φράσεις που εκστόμισαν την περασμένη εβδομάδα ο Ζεεχόφερ και ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών Μάασεν θέτουν υπό αμφισβήτηση εάν αυτοί οι δύο είναι διατεθειμένοι να προστατεύσουν το Σύνταγμά μας και κατά συνέπεια τη δημοκρατία μας», τόνισε η Νάλες σε δηλώσεις της που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Tagesspiegel το Σάββατο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση