GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σοκ στη Λιβύη: Ανασύρθηκαν 110 πτώματα από ομαδικό τάφο σε προάστιο πόλης που υπήρξε προπύργιο του ISIS

Πάνω από 100 πτώματα ανασύρθηκαν από ομαδικό τάφο κοντά στη Σύρτη, πόλη που αποτελούσε μέχρι πρότινος προπύργιο της οργάνωσης Ισλα...

Πάνω από 100 πτώματα ανασύρθηκαν από ομαδικό τάφο κοντά στη Σύρτη, πόλη που αποτελούσε μέχρι πρότινος προπύργιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), ωσότου την απέσπασαν στα τέλη του 2016 από τους τζιχαντιστές φιλοκυβερνητικές δυνάμεις, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό τον οποίο έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές την Κυριακή.

Την Τετάρτη, το δημοτικό συμβούλιο της Σύρτης, πόλης που απέχει 450 χιλιόμετρα από την Τρίπολη, έκανε λόγο για 75 πτώματα στον ομαδικό τάφο, στην κοινότητα αλ Νταχέιρ.

Συνολικά «110 πτώματα βρέθηκαν στον ομαδικό τάφο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την Κυριακή ο Μοχάμαντ αλ Αμίαλ, εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου.

Τα πρώτα πτώματα που βρέθηκαν σε αυτή την αγροτική περιοχή, περίπου 15 χιλιόμετρα δυτικά της Σύρτης, ανέσυρε η λιβυκή Ερυθρά Ημισέληνος. Κατόπιν «βρέθηκαν ατομικά είδη και κινητά τηλέφωνα πλάι στα πτώματα», διευκρίνισε ο Αμίαλ.

Τα πτώματα που δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί υποβάλλονται σε εξετάσεις γενετικού υλικού από τις λιβυκές αρχές, ώστε να εξακριβωθούν οι ταυτότητες των νεκρών.

«Το γραφείο του εισαγγελέα μας γνωστοποίησε ότι θα χρειαστούν χρόνος και εξετάσεις DNA» για να γίνει η αναγνώριση των πτωμάτων, συμπλήρωσε ο Αμίαλ.

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση