GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

12o Συνέδριο Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας... Φάρος στους αγώνες των λαών!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Να λες την αλήθεια, να καταλήγεις μαζί στην...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Να λες την αλήθεια,
να καταλήγεις μαζί στην...
αλήθεια,
είναι πράξη κομμουνιστική κι επαναστατική»
Αντόνιο Γκράμσι, "L'Ordine Nuovo", 21 Ιούνη 1919
Πραγματοποιήθηκε στη Δαμασκό το 12ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας (25 Οκτώβρη 2018).
Γιατί τα ΜΜΕ κι η λεγόμενη "δημοσιογραφία" -ειδικότερα εκείνοι που αυτοαποκαλούνται "αριστεροί δημοσιογράφοι"- αποκρύβουν ένα γεγονός που σηματοδοτεί εξελίξεις και προοπτικές στη μαρτυρική Συρία, τη Μέση Ανατολή, την Ανατολική Μεσόγειο, την Ευρώπη κι ολόκληρο τον κόσμο;
Τα ελληνικά κυβερνητικά κόμματα των τελευταίων 9 χρόνων θα έπρεπε να ομολογήσουν την πολιτική τους ήττα για την αμέριστη υποστήριξη των φονιάδων-αποκεφαλιστών του "ελεύθερου συριακού στρατού" και των μισθοφόρων-δολοφόνων που έδιναν τον "αγώνα" να φύγει ο "χασάπης δικτάτορας Άσαντ", να επικρατήσει η "αραβική άνοιξη made in USA", ο πιο σκοτεινός και παγωμένος μεσαίωνας της συγχρονης εποχής.
Ο Αβραμόπουλος της κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με τη Συρία και μετά τις "πιέσεις" της εξωκοινοβουλευτικής "αριστεράς" και της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ο ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ) απέλασε ως ανεπιθύμητη την πρέσβειρα της Συρίας στην Ελλάδα.
Ο Βενιζέλος της κυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) καλούσε την "πολιτισμένη" δύση να επέμβει στρατιωτικά στη Συρία για να φύγει ο Άσαντ.
Ο "αριστερός" Κοτζιάς, βασιλικότερος του βασιλέως, μετατράπηκε στον καλύτερο συνεργάτη της ανεπάγγελτης "αριστερής" Μογκερίνι -η οποία ανταπόδωσε με το παραπάνω αυτή τη βοήθεια με την προσωπική της παρουσία στις Πρέσπες για την παράδοση της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς, γιορτάζοντας και τα γενέθλια του εθνοσωτήρα Νίμιτς στις Πρέσπες-, υπογράφοντας με χέρια και πόδια στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες... τα "περιοριστικά μέτρα της ΕΕ κατά του συριακού καθεστώτος μέχρι την 1η Ιουνίου 2019", δηλαδή τα μέτρα των εμπόρων όπλων.
Είχαμε επισημάνει και δυστυχώς επιβεβαιώθηκε: Aυτή η Ευρώπη, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη χιτλερική Γερμανία
Το εγχώριο πολιτικό προσωπικό δεν θέλησε ποτέ ν' αντιληφθεί τι σήμαινε για την πατρίδα μας η Συρία. Σωστότερα... θέλει να σβήσει από την ιστορική μνήμη τις σχέσεις των δύο λαών μας ("Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας"!), όπως ακριβώς θέλει να υποστούμε λοβοτομή σε ότι αφορά τη μία και μοναδική Ελληνική Μακεδονία (Ανδρέας Παπανδρέου: Τ' όνομά μας είναι η ψυχή μας), αλλά και την τεράστια απάτη των 12 μιλίων στο Ιόνιο: Εθνική προδοσία και παραχώρηση Κυριαρχικών Δικαιωμάτων, που μάλιστα πουλούν ως νίκη, δηλαδή την πλήρη εγκατάλειψη του Αμυντικού Δόγματος Ανδρέα Παπανδρέου (Η απάντηση του Ανδρέα Παπανδρέου στον Κοτζιά, στο 04:21').
Για τη λεγόμενη εξωκοινοβουλευτική "αριστερά" των 'ανοιχτών συνόρων', των 'ατομικών δικαιωμάτων' και σια... είναι ανώφελη κάθε νέα σημείωση. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη μεγάλη γιορτή της εγχώριας ιμπεριαλιστικής "αριστεράς" στην πλατεία Συντάγματος, πριν ένα χρόνο, μαζί με τους φονιάδες τρομοκράτες; (Κάλεσμα ήταν από... ΚΕΕΡΦΑ, ΟΚΔΕ, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων αντιρατσιστικών οργανώσεων: ΕΔΩ).
Κι όλα αυτά τα περιγράφει η κα. Ισιδώρου στην Επιτροπή για την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ Ελλάδας – Συρίας: Στην υπεράσπιση της "αραβικής άνοιξης made in USA"... απουσιάζει ο δράκος!
Άλλωστε ο  Αμάρ Μπαγκντάς (Ammar Bakdash), Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας έχει πολλές φορές αποσαφηνίσει το τι συμβαίνει στη λεγόμενη "ευρωπαϊκή αριστερά": Το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας παραδίδει μαθήματα μαρξισμού στους "Radical chic"

Το 12ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας έπρεπε να μην δει το φως της δημοσιότητας. Γιατί η κοινή γνώμη θα γινόταν γνώστης μιας αλήθειας που δεν επιθυμεί κανένα πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα.
Το Κ.Κ. Συρίας συμμετέχει στην κυβέρνηση Άσαντ κι αυτό ενοχλεί πάρα πολύ το "αριστερό" και δεξιό κατεστημένο. Το ζήτημα της Πατρίδας είναι η προμετωπίδα των πραγματικών κομμουνιστών, αλλά όχι της "ευρωπαϊκής κοσμοπολίτικης αριστεράς" του υπερεθνικού κεφαλαίου που σιτίζεται στα κονδύλια Σόρος (Πατρίδα, ή χώρα; 28 Οκτώβρη... το ΟΧΙ του λαού, η Εθνική Αντίσταση!).



Μετά την ολοκλήρωση του 12ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Αμάρ Μπαγκντάς επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, για να τον ενημερώσει για τις αποφάσεις του Συνεδρίου και να του επιδώσει επιστολή, όπου μεταξύ άλλων επισημαίνει:
«Κύριο Πρόεδρο Μπασάρ Αλ Ασάντ
Πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας
Πρόεδρος του Προοδευτικού Εθνικού Μετώπου
[
National Progressive Front είναι ο κοινοβουλευτικός σχηματισμός των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση και μαζί το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας. Βλέπε παρακάτω την εκλογική δύναμη των κομμάτων στη Βουλή και τα κυβερνητικά κόμματα] (1)
Το Δωδέκατο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Συρίας, που πραγματοποιήθηκε στη Δαμασκό, απευθύνεται  προς εσάς εξ ονόματος των κομμουνιστών της Συρίας εκφράζοντας τις ειλικρινείς ευχές του και τη βαθιά εκτίμηση για τις γενναίες και ευγενείς εθνικές θέσεις σας στην υπεράσπιση της Ανεξαρτησίας και της Κυριαρχίας της πατρίδας.

Η Κυριαρχία, η αξιοπρέπεια και τα συμφέροντα της πατρίδας, που αποτελούν τον κοινό εθνικό παρονομαστή των μαζών του λαού της Συρίας σε εθνική και προοδευτική κατεύθυνση και ενισχύουν την ενότητα του Έθνους, που είναι το πιο ισχυρό όπλο ενάντια στις συνωμοσίες και τον ιμπεριαλισμό των Αμερικανών, σιωνιστών, τον αντιδραστικό ιμπεριαλισμό του σκοταδισμού κάθε μορφής και χρώματος.
Τα μέλη του 12ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Συρίας πλήρωσαν φόρο τιμής στις νίκες και τα επιτεύγματα που έγιναν από τις Ένοπλες Δυνάμεις υπό την ηγεσία σας, απελευθερώνοντας το μεγαλύτερο μέρος της γης μας από το βδέλυγμα των σκοτεινών εγκληματικών συμμοριών. Ένα φόρο τιμής στους μαχητές των ενόπλων δυνάμεων που θυσιάστηκαν είναι η νίκη εναντίον των εχθρών της πατρίδας.
Οι αποφάσεις του 12ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Συρίας επιβεβαίωσαν ότι το κύριο καθήκον είναι η ενίσχυση όλων των εθνικών παραγόντων αντίστασης της Συρίας, η υπεράσπιση της Κυριαρχίας και της Ανεξαρτησίας της πατρίδας, η απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών της αγαπημένης μας πατρίδας.

Το 12ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας που με συνθήματα "Ελεύθερη Πατρίδα και ευτυχισμένοι άνθρωποι", "Υπερασπιζόμενοι την πατρίδα, υπερασπιζόμαστε το Λαό και το παγκόσμιο Μέτωπο εναντίον του ιμπεριαλισμού",  ολοκληρώνοντας τις εργασίες του επιβεβαιώνει εσάς και το λαό την απόφαση να κινηθεί προς τα εμπρός, πλάι πλάι και δίπλα σας, ένα χέρι στον αγώνα για την υπεράσπιση της Ανεξαρτησίας και της Ελευθερίας της πατρίδας, για την πλήρη κυριαρχία στα ιερά εθνικά εδάφη και να παραμείνει η Δαμασκός ένας φάρος που σηματοδοτεί την επιμονή στην Αντίσταση.
Σου σφίγγουμε το χέρι.
Η Συρία δεν θα γονατίσει
Δαμασκός, 27 Οκτώβρη 2018
12ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Συρίας
Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής
Αμάρ Μπαγκντάς
».


Τώρα μπορεί ο καθένας, παρά τη χυδαία λογοκρισία, διαστρέβλωση, συκοφαντίες και τις επιθέσεις εναντίον του λαού της Συρίας, κατανοεί γιατί αυτός ο λαός είναι και θα είναι Αδούλωτος κι Αδέσποτος.
Οι κομμουνιστές της Συρίας αποτελούν παράδειγμα για όσους ενσωματώθηκαν κι αφομοιώθηκαν από την "κοσμοπολίτικη ευρωπαϊκή αριστερά" κι υπηρετούν τους τραπεζίτες χαρακτηρίζοντας "εθνικιστές", ακροδεξιούς", "ρατσιστές" όσους δεν υποτάσσονται στα κελεύσματα του 4ου Ράιχ.

Στο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας απεύθυνε χαιρετισμό και το αδελφό ελληνικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας - ΚΚΕ, που σημειώνουμε:
«(...) Το Ελληνικό Κομμουνιστικό κόμμα καταδικάζει την αμερικανική, πολιτική και στρατιωτική ιμπεριαλιστική παρέμβαση στη Συρία, καθώς επίσης το Ισραήλ, τις ΗΠΑ, Τουρκία, Γαλλία και άλλες δυνάμεις στο συριακό έδαφος, με σκοπό τη διαίρεση της χώρας και την αλλαγή των συνόρων. Υπηρεσία στα σχέδια των μονοπωλίων.
Να ζήσει ο Μαρξισμός-Λενινισμός και τα έθνη.
Ζήτω η φιλία και συνεργασία μεταξύ του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας και του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.
Εργάτες όλου του κόσμου ενωθείτε!
Τμήμα Διεθνών σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Ελληνικού Κομμουνιστικού Κόμματος
Αθήνα 20\10\2018
(...)».
Η δική μας απορία παραμένει: Τι θέλει και πού το πάει το ΚΚΕ;
Γιατί το ΚΚΕ δεν παίρνει στις "πλάτες" του τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του λαού της Συρίας; Γιατί δεν απαιτεί, μέσα κι έξω από τη Βουλή, να τεθεί τέλος στο φονικό εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας, ν' ανοίξει εδώ και τώρα η πρεσβεία της Συρίας στην Αθήνα, να παρθούν μέτρα για τους φονιάδες του FSA "ελεύθερος συριακός στρατός" που καταπιέζουν και τρομοκρατούν πραγματικούς πρόσφυγες από τη Συρία στην πατρίδα μας (δείτε πως οι φονιάδες τρομοκράτες διαδηλώνουν με πλήρη κρατική στήριξη στην πλατεία Συντάγματος: ΕΔΩ), γιατί η πρώτη και τελευταία δημόσια εκδήλωση του ΚΚΕ για τη Συρία ήταν το Δεκέμβρη του 2015: Χαιρετισμός του Αμάρ Μπαγκντάς, Γ.Γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας στην αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση του KKE;

Στο μεταξύ, χθες στη Δαμασκό Κομμουνιστικές οργανώσεις Νεολαίας και κομμάτων απ' όλο τον κόσμο σε μια Διεθνή Διάσκεψη υποστήριξης του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα του λαού της Συρίας!
Οι διεθνείς κομμουνιστικές οργανώσεις συναντήθηκαν με τον υπουργό των Εξωτερικών της Συρίας, τον πρόεδρο της Συριακής Βουλής και διατράνωσαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα του λαού της Συρίας εναντίον της ιμπεριαλιστικής επίθεσης.
Από την Ελλάδα συμμετείχε η ΚΝΕ με τον Νίκο Ζαχαρόπουλο, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της οργάνωσης, που μίλησε στη Διεθνή Διάσκεψη της Δαμασκού που συνδιοργάνωσαν με το Συριακό Εθνικό Συμβούλιο Ειρήνης, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης.
Ο χαιρετισμός του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας σ' αυτή τη Διεθνή Διάσκεψη, λίγες ημέρες μετά το 12ο Συνέδριο του κόμματος:
«(...) Το κόμμα μας παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις στην κατάσταση στη Συρία, όπου η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα για πάνω από οκτώ χρόνια έχει υποβάλει τον λαό της Συρίας σε ανείπωτη ταλαιπωρία. Στηρίζουμε πλήρως και συντροφικά τον αγώνα για μια ανεξάρτητη, Ενωμένη και σοσιαλιστική Συρία. Σας ευχόμαστε πλήρη επιτυχία στο έργο σας για να προχωρήσουμε στο μονοπάτι προς την τελική νίκη της Συρίας, της εργατικής τάξης και του λαού της Συρίας (...)»

"Όποιος νιώθει κι ασπάζεται τα ιδανικά των μαρξιστών-λενινιστών,
οφείλει να κάνει δικό του τον αγώνα του Συριακού λαού
και του προέδρου Bashar Al Assad...
Όποιος σήμερα στρέφει αλλού το πρόσωπό του,
θα κριθεί από την ιστορία".

* Οι μεταφράσεις των κειμένων... δικής μας επιμέλειας.

(1) Η εκλογική δύναμη των κομμάτων της Συρίας και η σύνθεση του σημερινού κυβερνητικού συνασπισμού:
Συνασπισμός National Progressive Front 168 έδρες (κυβερνητικός συνασπισμός κομμάτων)
- Arab Socialist Ba'ath Party 134 έδρες
Socialist Unionists 18 έδρες
- Communist Party of Syria (Wissal Farha Bakdash faction -το αδελφό κομμουνιστικό κόμμα του ΚΚΕ) 8 έδρες
- Communist Party of Syria (Yusuf Faisal faction -Κομμουνιστικό κόμμα από διάσπαση) 3 έδρες
- National Vow Movement 3 έδρες
- Arab Socialist Union 2 έδρες

Συνασπισμός Popular Front for Change and Liberation 5 έδρες (δεξιά αντιπολίτευση)
- Syrian Social Nationalist Party 4 έδρες
- People's Will Party 1 έδρα

Ανεξάρτητοι βουλευτές 77 (
Αρμένιοι, Κούρδοι, μειονότητες θρησκευτικές κ.α.)
Σύνολο εδρών Λαϊκής Συνέλευσης (Βουλής) της Συρίας: 250

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση