GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κοστίζει ακριβά η εκπαίδευση: 1,5 δισ. ευρώ πληρώνουν οι γονείς

Περίπου 1,5 δισ. ευρώ πληρώνουν οι Έλληνες στην ιδιωτική εκπαίδευση. Οι γονείς βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν κεν...

Περίπου 1,5 δισ. ευρώ πληρώνουν οι Έλληνες στην ιδιωτική εκπαίδευση. Οι γονείς βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν κενά του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος.

Τα εκπαιδευτικά "βάρη" εκτοξεύονται για μαθητές Γυμνασίου ή Λυκείου. Μια οικογένεια που το παιδί της φοιτούσε το 2016 σε δημόσιο σχολείο πληρώνει κατά μέσο ότο 1.548 ευρώ επιπλέον για φροντιστήρια, ιδιαίτερα και ξένες γλώσσες. Αν λάβουμε υπόψιν και τη δημόσια δαπάνη που φτάνει τα 3.200 ευρώ, η εκπαίδευση κοστίζει συνολικά 4.800 ευρώ.

Αυτά τα στοιχεία προκύπτουν από την έρευνα του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών- Μάρκος Δραγούμης, τα οποία μάλιστα καταγράφουν την επταετία 2009- 2016 σημαντική πτώση της τάξεως του 30%.

Τα χρήματα που διαθέτει η ελληνική οικογένεια χτυπούν "κόκκινο" στην περίπτωση που συμπεριληφθούν δραστηριότητες όπως ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ωδεία, γυμναστήρια, σχολές χορού, φτάνοντας τα 2,3 δισ. ευρώ, δαπάνη που παραμένει σταθερή την τριετία 2013-2016.

Με το πέρασμα του μαθητή στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, οι δαπάνες αυξάνονται γεωμετρικά φτάνοντας τα 1,1 δισ. ευρώ το 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση