GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπόθεση Ζακ - Τα 17 κρίσιμα λεπτά από την εμφάνιση του πρώτου διασώστη μέχρι τη διακομιδή στο νοσοκομείο

Δέκα επτά ολόκληρα λεπτά πέρασαν από τη στιγμή την οποία παρουσιάστηκε ο πρώτος διασώστης έως ότου το ασθενοφόρο έφθασε στις πύλες...

Δέκα επτά ολόκληρα λεπτά πέρασαν από τη στιγμή την οποία παρουσιάστηκε ο πρώτος διασώστης έως ότου το ασθενοφόρο έφθασε στις πύλες του νοσοκομείου. Οι τέσσερις διασώστες απαντούν στην "Εφημερίδα των Συντακτών" για τις κατηγορίες περί πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων τους.

Σύμφωνα με την Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, "η χρήση των δεματικών (σσ. με τα οποία ήταν δεμένος πισθάγκωνα ο Ζακ) ως μέσο περιορισμού είναι ενδεικτική της βαρβαρότητας με την οποία έδρασε η αστυνομία. Επιβεβαιώνεται για ακόμα μια φορά ποιος είναι ο πραγματικός ρόλος και η πραγματική αποστολή της αστυνομίας".

Ο εκτελών χρέη προέδρου στο ΕΚΑΒ, αντιπρόεδρος Μιλτιάδης Μυλωνάς, ανέφερε ότι "κάναμε τα αδύνατα - δυνατά να σώσουμε τον άνθρωπο, όπως πάντα. Κάτω τα χέρια από το ΕΚΑΒ". Στις 14.50 φθάνει στο σημείο ο πρώτος μοτοσικλετιστής - διασώστης, ο Βαγγέλης, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι στον τομέα ευθύνης του. Διαπιστώνοντας ότι πολίτης έχει πάρει μια μεταλλική ομπρελοθήκη και κατευθύνεται προς τον Ζακ, τον ρώτησε: "Τι θα κάνεις, θα τον σκοτώσεις;" Αμέσως μετά φθάνουν άνδρες της ομάδας "Ζ" και σύμφωνα με τον Βαγγέλη, "ένας αστυνομικός με κλομπ τον βρίσκει πίσω στη γάμπα και ο Ζακ παραπατάει και πέφτει πάνω σε τραπέζι καφετέριας. Είναι μια συνήθης τακτική της αστυνομίας. Όσο πιο πολύ αντιστέκεσαι, τόσο πιο πολύ αυξάνεται το επίπεδο της βίας από την αστυνομία".

Ο δεύτερος διάσωστης, ο Αποστόλης, ομολόγησε: "Ο Ζακ ήταν ολόκληρος μπλε. Δεν είχε αισθήσεις και το ζητούμενο ήταν να διακομιστεί άμεσα στο νοσοκομείο. Μπορείς να υποχρεώσεις τον αστυνομικό να κόψει το δεματικό ή να βγάλει τις χειροπέδες από τη στιγμή που ο ασθενής είναι στα δικά σου χέρια και έχεις εσύ την ευθύνη. Δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε την αστυνομία". Η σειρήνα και ο φάρος άναψαν, προκειμένου να φθάσουν τάχιστα στο νοσοκομείο. Οι διασώστες, πάντως, εξέφρασαν και το εξής παράπονο: "Πως γίνεται η δουλειά σου είναι να σώζεις ζωές και να γράφεται ότι τις κλοτσάς;"

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση