GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ στην Βουλή για ΥΠΕΞ! Μυστικά κονδύλια 1 εκ. ευρώ για Σκοπιανό και εκκλησίες...

Η τελευταία ενημέρωση που είχε η Βουλή για το θέμα των μυστικών κονδυλίων έγινε την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου μόλις μια βδομάδα πριν ξεσπάσει...

Η τελευταία ενημέρωση που είχε η Βουλή για το θέμα των μυστικών κονδυλίων
έγινε την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου μόλις μια βδομάδα πριν ξεσπάσει η άγρια κόντρα Καμμένου-Κοτζιά για το πού διοχετεύονται τα χρήματα αυτά, που οδήγησε τον κ. Κοτζιά σε παραίτηση.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στο σφραγισμένο έγγραφο που έφερε στη Βουλή ο ειδικός υπάλληλος του υπουργείου εξωτερικών υπήρχαν τρεις κωδικοί ενώ το συνολικό ποσό που διατέθηκε έφτανε περίπου το 1.000.000 ευρώ.
Ο πρώτος κωδικός αφορούσε χρήματα που διοχετεύτηκαν σε μέσα ενημέρωσης της Αλβανίας.
Ο δεύτερος κωδικός αφορούσε χρηματοδότηση μέσων ενημέρωσης της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.
Ο τρίτος κωδικός αφορούσε χρήματα που διοχετεύονται για την στήριξη ορθοδόξων εκκλησιών και γενικά της ορθοδοξίας.
Οσον αφορά τους δύο πρώτους κωδικούς και το γιατί χρηματοδοτούνται μέσα ενημέρωσης στις δύο γειτονικές χώρες, η εξήγηση που δόθηκε σε ερωτήσεις που έκαναν οι αντιπρόεδροι ήταν προκειμένου να υπάρχουν θετικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα και για να γίνεται λόμπινγκ με τους εκεί δημοσιογράφους ή τους επικεφαλής των ΜΜΕ προς όφελος των ελληνικών συμφερόντων.
Σε προηγούμενες ενημερώσεις που έγιναν πολλοί αντιπρόεδροι είχαν ζητήσει να τους δίνονται επιπλέον στοιχεία για το πού πάνε συγκεκριμένα τα χρήματα αυτά, αίτημα όμως που δεν ικανοποιήθηκε από το υπουργείο εξωτερικών.
Μάλιστα, όπως αναφέρουν αντιπρόεδροι, με τον τρόπο που γίνεται η ενημέρωση από το υπουργείο εξωτερικών αυτό που προκύπτει είναι ότι γίνεται τυπικά προκειμένου να εφαρμόζεται ο νόμος που έχει ψηφιστεί από τη βουλή παρά επί της ουσίας, αφού οι πληροφορίες που δίδονται φτάνουν μέχρις ενός σημείου αρκετά γενικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση