GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι ΗΠΑ ανακαλούν τις βίζες 21 Σαουδαράβων - Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής περαιτέρω κυρώσεων

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ταυτοποιήσει Σαουδάραβες αξιωματούχους οι οποίοι θεωρεί ότι φέρουν ευθύνες για τον φόνο του δημοσιογράφου...

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ταυτοποιήσει Σαουδάραβες αξιωματούχους οι οποίοι θεωρεί ότι φέρουν ευθύνες για τον φόνο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη και αναλαμβάνουν δράση, σε πρώτη φάση ανακαλώντας τις βίζες που τους είχαν χορηγηθεί, ενώ εξετάζει την επιβολή περαιτέρω μέτρων, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Ορισμένα από αυτά τα πρόσωπα εργάζονται «στις υπηρεσίες πληροφοριών, στο παλάτι, στο υπουργείο Εξωτερικών και άλλα υπουργεία της Σαουδικής Αραβίας που πιστεύουμε ότι ενέχονται στον θάνατο του Κασόγκι», εξήγησε ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

«Αυτές οι κυρώσεις δεν θα είναι οι τελευταίες που θα επιβάλλουν για το συγκεκριμένο ζήτημα οι ΗΠΑ», διαβεβαίωσε ο Πομπέο. «Καθιστούμε πολύ σαφές ότι οι ΗΠΑ δεν ανέχονται το είδος των ανηλεών ενεργειών όπως αυτές που έγιναν για να φιμωθεί ο Κασόγκι, ένας δημοσιογράφος, διά της βίας», πρόσθεσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Λίγο αργότερα, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ διευκρίνισε ότι ανακαλούνται οι άδειες εισόδου που είχαν εκδοθεί για 21 υπηκόους του σουνιτικού βασιλείου.

Νωρίτερα την Τρίτη, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε τους χειρισμούς του Ριάντ στην υπόθεση του Κασόγκι — αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ δημοσιογράφου, αρθρογράφου της εφημερίδας Washington Post, που είχε επικρίνει αποφάσεις του Σαουδάραβα πρίγκιπα διαδόχου — τη «χειρότερη συγκάλυψη που έγινε ποτέ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση