GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αναδρομικές επιστροφές σε πάνω από 260.000 δικαιούχους- Τα ποσά και τα κριτήρια

Κατατέθηκε στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2019, το οποίο περιλαμβάνει κονδύλι ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ για τις αναδρ...

Κατατέθηκε στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2019, το οποίο περιλαμβάνει κονδύλι ύψους 800 εκατομμυρίων ευρώ για τις αναδρομικές επιστροφές σε πάνω από 260.000 δικαιούχους.
Συγκεκριμένα, τα -εφάπαξ- αναδρομικά ποσά θα λάβουν (σε α' φάση) 250.000 στελέχη των σωμάτων ασφαλείας και 8.500 εκπαιδευτικοί ΑΕΙ.
Σε δεύτερη φάση των πιστώσεων και έως το τέλος του έτους, θα καταβληθούν σε δικαστικούς με βάση αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).
Υπενθυμίζεται ότι, ο κυβερνητικός σχεδιασμός υλοποιείται με βάση αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ (υπ΄ αριθμ. 3 και 4/2018), κατά τις οποίες επιδικάστηκαν αναπροσαρμογές σε μισθούς και συντάξεις για ενστόλους, των οποίων οι περικοπές στο πλαίσιο των μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής κατά τα προηγούμενα χρόνια, κρίθηκαν αντισυνταγματικές.
Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τους γιατρούς του ΕΣΥ και παρά το γεγονός ότι δεν καλύπτονται από τη σχετική απόφαση του ΣτΕ, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με το υπ. Υγείας υπό τον πρωθυπουργό και συμφωνήθηκε η ένταξη των γιατρών στην εν λόγω ρύθμιση.
Δείτε τον πίνακα:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση