GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

3η Ευρω-Αραβική Σύνοδος: Κοινοί Ορίζοντες

Πολιτικοί ηγέτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Αραβικό κόσμο θα συναντηθούν στην Αθήνα για την “3η Ευρω-Αραβική Σύνοδο: Κοινοί Ο...

Πολιτικοί ηγέτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Αραβικό κόσμο θα συναντηθούν στην Αθήνα για την “3η Ευρω-Αραβική Σύνοδο: Κοινοί Ορίζοντες”, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 29-30 Οκτωβρίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα).

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα είναι οικοδεσπότης της συνάντησης. O Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας Boyko Borissov, ο Πρωθυπουργός του κράτους της Παλαιστίνης Dr. Rami Al-Hamdallah και ο Πρωθυπουργός του Τζιμπουτί Abdoulkader Kamil Mohamed έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους. Μεταξύ των Αρχηγών κρατών που έχουν προσκληθεί είναι: ο Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας του Ιράκ Adil Abdul-Mahdi, ο Πρωθυπουργός του Λιβάνου Saad Hariri, ο Επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης Fayez al-Sarraj, η Πρωθυπουργός της Ρουμανίας Viorica Dancila, η Πρωθυπουργός της Σερβίας Ana Brnabić και ο Πρωθυπουργός του Σουδάν Motazz Moussa. Περαιτέρω πληροφορίες θα ανακοινωθούν τις ερχόμενες εβδομάδες, καθώς θα επιβεβαιώνονται οι συμμετοχές Ευρωπαίων και Αράβων αξιωματούχων. Ομιλίες θα απευθύνουν ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Αιγύπτου Amr Nassar, ο Υπουργός Εξωτερικών και Προώθησης Εμπορίου της Μάλτας Carmedo Abela και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν τη στρατηγική προσέγγιση για περαιτέρω συνεργασία Ε.Ε.-Αραβικού κόσμου και θα απευθύνουν πρόσκληση για δράση, με στόχο την ενίσχυση των μεταξύ τους δεσμών. Η “3η Ευρω-Αραβική Σύνοδος: Κοινοί Ορίζοντες” αναμένεται να αποτελέσει καθοριστικό βήμα για την αύξηση των προσδοκιών και την επιτάχυνση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, οι οποίες θα επιβεβαιώσουν τη δέσμευση του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για διαπεριφερειακή πρόοδο. Η ενδυνάμωση αυτών των δεσμών μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εδραίωση της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή.

Προθεσμία υποβολής αιτημάτων διαπίστευσης ΜΜΕ: 22 Οκτωβρίου 2018.

Για διαπιστεύσεις τύπου, παρακαλώ επικοινωνήστε μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], με θέμα “Αίτηση Διαπίστευσης ΜΜΕ”. Το email σας πρέπει να περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο, την ιδιότητά σας, καθώς και συνημμένη επιστολή ανάθεσης από τον αρχισυντάκτη του μέσου ενημέρωσης που εκπροσωπείτε. Η επιστολή θα πρέπει να βεβαιώνει την ιδιότητα σας (δημοσιογράφος, φωτογράφος, εικονολήπτης κλπ) και να αναφέρει την πρόθεσή σας να καλύψετε την “3η Ευρω-Αραβική Σύνοδο: Κοινοί Ορίζοντες”. Τέλος, παρακαλούμε να επισυνάψετε αντίγραφο της δημοσιογραφικής ή αστυνομικής ταυτότητάς σας ή του διαβατηρίου σας.

Η “3η Ευρω-Αραβική Σύνοδος: Κοινοί Ορίζοντες” διοργανώνεται από την Al-Iktissad Wal-Aamal Group και την Συμεών Γ. Τσομώκος Α.Ε. σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Στρατηγικός χορηγός είναι η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία της Μέσης Ανατολής, Consolidated Contractors Company (CCC).

Platinum Sponsor

Hassib Sabbagh Foundation

Gold Sponsors

Kosmocar-Audi, Aktina Travel Group, Cosmote, Vikos Natural Mineral Water

Silver Sponsors

GreenPower 2020, Singular Logic

Supporters

D & A Invest, Enterprise Greece, Hill International, Lysys, Mirum Hellas, Noisis, ΔΕΗ - Public Power Corporation, Vikos Cola, Vodafone

Logistics Partner

DHL

Media Partner

New York Times /Kathimerini English Edition

Communication Supporters

Direction Business Network, Crisis Monitor, Greek Diplomatic Life Magazine, Middle East Business, New Europe

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση