GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνελήφθη 68χρονος αρχαιοκάπηλος στη Θεσσαλονίκη

Στη σύλληψη ενός 68χρονου προχώρησαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης μετά από οργανωμένη επιχείρηση που πραγμ...

Στη σύλληψη ενός 68χρονου προχώρησαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης μετά από οργανωμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην οικία του. Οι αστυνομικοί εντόπισαν αρχαία νομίσματα και αντικείμενα που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 14 χάλκινα και ασημένια νομίσματα που χρονολογούνται στους ρωμαϊκούς χρόνους, τμήμα από σιδερένιο μαχαιρίδιο, 4 χάλκινα αντικείμενα-εξαρτήματα ζώνης, 8 μεταλλικά σφαιρικά αντικείμενα, 18 τεμάχια-τμήματα πήλινων αγγείων-προτομών-αντικειμένων, φορητός πομποδέκτης, λειόκαννο πυροβόλο όπλο, 10 φυσίγγια, 2 ράβδοι ανίχνευσης, αρχαιολογικός και τουριστικός οδηγός νομού της Θεσσαλίας, εκτυπωμένοι χάρτες και εγχειρίδιο που αφορά αρχαία ελληνικά νομίσματα.

Τα αντικείμενα, σύμφωνα με γνωμάτευση αρμόδιου αρχαιολόγου, εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου "Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς".

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση