GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα για υπόθεση Κασόγκι: Να μη γίνει κανένας "συμβιβασμός" με τη Σαουδική Αραβία

Κάθε «συμβιβασμός» με τη Σαουδική Αραβία αναφορικά με τον φόνο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι θα δώσει «άδεια να σκοτώνει» στο β...

Κάθε «συμβιβασμός» με τη Σαουδική Αραβία αναφορικά με τον φόνο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι θα δώσει «άδεια να σκοτώνει» στο βασίλειο το οποίο «απαγάγει» και «σκοτώνει» δημοσιογράφους, προειδοποίησε σήμερα ο γενικός γραμματέας των Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα (RSF) Κριστόφ Ντελουάρ.

Για πρώτη φορά σήμερα η Σαουδική Αραβία παραδέχθηκε ότι ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος σκοτώθηκε στο εσωτερικό του προξενείου της χώρας στην Κωνσταντινούπολη, μια υπόθεση που έχει προκαλέσει διεθνή κατακραυγή και έχει αμαυρώσει την εικόνα του Ριάντ στους συμμάχους του.

«Κάθε απόπειρα να αρθεί η πίεση από τη Σαουδική Αραβία και να γίνει αποδεκτός ένας συμβιβασμός θα είχε ως αποτέλεσμα να δοθεί “άδεια να σκοτώνει” στο βασίλειο το οποίο φυλακίζει, μαστιγώνει, απαγάγει ακόμη και σκοτώνει τους δημοσιογράφους που τολμούν να ερευνήσουν και να ξεκινήσουν συζητήσεις», έγραψε ο Ντελουάρ στο Twitter.

Σε άλλη του ανάρτηση ο γενικός γραμματέας των RSF πρόσθεσε ότι «μετά την παραδοχή του θανάτου» του Κασόγκι, η οργάνωση «αναμένει να διατηρηθεί αποφασιστική, συνεχής και ισχυρή πίεση στη Σαουδική Αραβία προκειμένου να έρθει στο φως η αλήθεια για την υπόθεση και να επιτευχθεί η απελευθέρωση των Σαουδαράβων δημοσιογράφων που έχουν καταδικαστεί σε φρικτές και παράλογες ποινές».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση