GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η πρώτη ατομική έκθεση φωτογραφίας του δημοσιογράφου Νίκου Μεγγρέλη

Τον έχουμε γνωρίσει ως δημοσιογράφο, ανήσυχο πνεύμα και δημιουργό ντοκιμαντέρ με πολλά βραβεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τώρα μας απ...

Τον έχουμε γνωρίσει ως δημοσιογράφο, ανήσυχο πνεύμα και δημιουργό ντοκιμαντέρ με πολλά βραβεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τώρα μας αποκαλύπτει το προσωπικό του πάθος,τη φωτογραφία.
Ο ίδιος μιλώντας για την απόπειρά του να εκθέσει για πρώτη φορά τις φωτογραφίες του, λέει:
“Aιχμαλωτίζοντας” τη στιγμή μπορείς να εκτιμήσεις την αξία της. Πρώτα από όλα την αξία της ίδιας της ζωής. Ότι είσαι ζωντανός, με δύο χέρια, δυο πόδια και ένα μυαλό να λειτουργεί. Και ταυτόχρονα εκτιμάς αυτό που βλέπεις. “Βλέπεις” τις λεπτομέρειές του, το ψηλαφίζεις, το αφουγκράζεσαι. Είτε αυτό είναι ένα τοπίο, είτε ένα πορτρέτο, είτε ένα στιγμιότυπο. Η αξία της φωτογραφίας δεν κρίνεται μόνο από τη στιγμή του κλικ αλλά και σε βάθος χρόνου…”
Η έκθεση “Η στιγμή που περνάει και δε χάνεται…” περιλαμβάνει φωτογραφίες τραβηγμένες σε πολλά μέρη του κόσμου, από την Βαγδάτη μέχρι το Μαρακές και από την Βιέννη μέχρι την αγαπημένη του Πάρο.
Με πορτρέτα ανθρώπων , φωτογραφίες δρόμου και τοπίων σχηματίζεται ένα νοερό ταξίδι στα συναισθήματα της έντασης, της μοναχικότητας και της ηρεμίας που μπορεί να σου χαρίσει η φύση.
Όπως είπε, ο αγαπημένος φωτογράφος του, ο Henri Cartier Bresson
Απ’όλα τα μέσα έκφρασης η φωτογραφία είναι το μόνο που ακινητοποεί μια συγκεκριμένη στιγμή στο χρόνο.”
Είναι η στιγμή που περνάει και δε χάνεται…



INFO: Η στιγμή που περνάει και δε… χάνεται
‘Εκθεση φωτογραφίας του Νίκου Μεγγρέλη
Επιμέλεια: Δώρα Λαβαζού
Εγκαίνια ¨Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018, στις 8 μ.μ.
Διάρκεια: 2-10 Νοεμβρίου
iFocus Gallery
Ακαδημίας 57 & Ιπποκράτους 13 (εντός στοάς ‘Οπερας)
Είσοδος ελεύθερη

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση