GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών: Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης στις δαπάνες για την παιδεία

"Είμαστε πρωταθλητές στην ιδιωτική δαπάνη στην Ευρώπη. Η ιδιωτική δαπάνη αποτελεί το 3,4% του οικογενειακού προϋπολογισμού ότ...

"Είμαστε πρωταθλητές στην ιδιωτική δαπάνη στην Ευρώπη. Η ιδιωτική δαπάνη αποτελεί το 3,4% του οικογενειακού προϋπολογισμού όταν ο ευρωπαϊκός είναι κάτω από 1%. Στη δημόσια εκπαίδευση, η Ελλάδα έχει τις περισσότερες σχολικές μονάδες σε σχέση με την Ευρώπη. Έχουμε 4.000 μονάδες παραπάνω από την Πορτογαλία", δήλωσε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή το μέλος Δ.Σ του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών Μάρκος Δραγούμης Τάσος Αβραντίνης με αφορμή την έρευνα του Κέντρου για τις δαπάνες της ελληνικής οικογένειας για την εκπαίδευση των παιδιών της.

"Ενώ μειώνονται οι σχολικές μονάδες και ο σχολικός πληθυσμός, το 2014 είχαμε αύξηση 7% αύξηση του προσωπικού των εκπαιδευτικών.

Ένα μεγάλο μέρος της ιδιωτικής δαπάνης παραμένουν τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών", τόνισε ο κ. Αβραντίνης επισημαίνοντας ότι"από όλες τις διεθνείς έρευνες προκύπτει ότι είναι πολύ χαμηλή η αποτελεσματικότητα και οι επιδόσεις του εκπαιδευτικού συστήματος. Το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα είναι το πλέον συγκεντρωτικό, σοβιετικό, μη ελεύθερης επιλογής για τους γονείς που υπάρχει στον δυτικό κόσμο".

Παράλληλα, ο κ. Αβραντίνης τόνισε ότι σύμφωνα με τη μελέτη ''στον υπολογισμό για την ιδιωτική δαπάνη του 1,5 δις , δεν περιλαμβάνονται τα σχολικά βοηθήματα και τα εκπαιδευτικά βιβλία. Δεν αναφέρεται ένα μεγάλο κονδύλι που είναι τα έξοδα μεταφοράς των μαθητών στα ιδιωτικά σχολεία. Οι ιεραρχήσεις της ελληνικής οικογένειας παραμένουν υψηλές στο ζήτημα της εκπαιδευτικής δαπάνης, στερούνται οι γονείς αλλά δίνουν χρήματα για να παρέχουν στα παιδιά τους μία καλή εκπαίδευση".

Τέλος, το μέλος του Δ.Σ του Κέντρου Φιλελεύθερων μελετών Μάρκος Δραγούμης σχολίασε ότι "ενώ 2 χρόνια τώρα το υπουργείο Παιδείας έχει καταρτίσει επιτροπή που θα ασχολείται με τα εκπαιδευτικά , δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα".

Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση