GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στρατής: Θα ανακοινωθούν τα ακίνητα που θα εξαιρεθούν από τη μεταβίβαση στο Υπερταμείο

Δεν υπάρχει καμία μεταβίβαση και καμία παραχώρηση της διαχείρισης των ακινήτων πολιτιστικής κληρονομιάς στην Εταιρεία Ακινήτων Δημ...

Δεν υπάρχει καμία μεταβίβαση και καμία παραχώρηση της διαχείρισης των ακινήτων πολιτιστικής κληρονομιάς στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ),δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού Κωνσταντίνος Στρατής σε δηλώσεις που έκανε το Σάββατο κατά την επίσκεψη του στη Λάρισα και συγκεκριμένα στο αρχαίο θέατρο της πόλης.

Ο κ. Στρατής σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή συγκεντρώνονται στοιχεία για να ενημερωθούν οι βάσεις δεδομένων του ελληνικού Δημοσίου, τονίζοντας πως «η εξαίρεση που υπάρχει στην υπουργική απόφαση και στο νόμο με ένα γενικό χαρακτήρα, θα γίνει και ονομαστική και θα κοινοποιηθεί δημόσια».

Σχετικά με την πορεία των έργων για το αρχαίο θέατρο της Λάρισας, ο κ. Στρατής το χαρακτήρισε «το στολίδι της πόλης και ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα αρχαία θέατρα του ελλαδικού χώρου».

Επίσης, ανακοίνωσε ότι ορίζοντα τριετίας το αρχαίο θέατρο θα μπορεί να αποδοθεί στο κοινό, σημειώνοντας ότι έχει ήδη εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ύψους 3 εκατ. ευρώ, ενώ προγραμματίζεται και κρατική χρηματοδότηση το επόμενο διάστημα.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση