GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέρκελ και Μακρόν προειδοποιούν με κυρώσεις για την υπόθεση Κασόγκι

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής εμπάργκο από την ΕΕ στις πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία εξαιτίας της δολοφονίας του Τζαμάλ Κασό...

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής εμπάργκο από την ΕΕ στις πωλήσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία εξαιτίας της δολοφονίας του Τζαμάλ Κασόγκι άφησαν το Σάββατο από την Κωνσταντινούπολη η Άνγκελα Μέρκελ και ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Η ΕΕ θα λάβει κοινή απόφαση για τον τρόπο τιμωρίας της Σαουδικής Αραβίας για την ειδεχθή δολοφονία του δημοσιογράφου» ανέφερε η Γερμανίδα Καγκελάριος, μιλώντας στην Πόλη μετά την τετραμερή (Ρωσία -Τουρκία- Γαλλία –Γερμανία) Σύνοδο Κορυφής για το Συριακό. Η απόφαση, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής απαγόρευσης πωλήσεων όπλων, θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα της έρευνας για τη δολοφονία διευκρίνισε η Άνγκελα Μέρκελ.

Παρόμοια δήλωση έκανε και ο Γάλλος Πρόεδρος, ο οποίος επέμεινε ότι κυρώσεις εναντίον του Ριάντ πρέπει να ληφθούν μόνο μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για τη δολοφονία του Κασόγκι.

«Είναι πολύ σημαντικό να διερευνηθεί πλήρως η δολοφονία του δημοσιογράφουκαι να βρεθούν οι δράστες» δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν. Οι πιθανές κυρώσεις, πρόσθεσε, πρέπει να αντιστοιχούν στην έρευνα και να είναι ανάλογες.

Από την πλευρά του, ο οικοδεσπότης της Συνόδου Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποίησε ότι η Άγκυρα θα ηγηθεί των προσπαθειών διαλεύκανσης της υπόθεσης Κασόγκι, ακόμα κι αν το Ριάντ προσπάθησε να τις καθυστερήσεις για οποιονδήποτε λόγο.

«Το έγκλημα διαπράχθηκε στην Κωνσταντινούπολη... Εάν η (Σαουδική Αραβία) δεν συνεχίσει αυτή τη διαδικασία (έρευνα), τότε η τουρκική δικαιοσύνη είναι έτοιμη να την ξεκινήσει» προειδοποίησε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι οι τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας υπηρεσίες και πληροφοριών έχουν αναλάβει ήδη την έρευνα για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση